S-a făcut dreptate! Instanța a decis în dosarul finanțării FC Petrolul Ploiești: Primarul Volosevici a fost și este nevinovat

S-a făcut dreptate! Instanța a decis în dosarul finanțării FC Petrolul Ploiești: Primarul Volosevici a fost și este nevinovat

S-a făcut dreptate! Fostul primar Andrei Volosevici a fost achitat miercuri de Curtea de Apel în dosarul finanțării echipei Petrolul Ploiești. 
Volosevici fusese acuzat de procurorii DNA Ploiești de abuz în serviciu și trafic de influență. Astfel, la trei ani și jumătate de la trimiterea în judecată, fostul primar a fost declarat nevinovat, judecătorii constatând inexistența faptelor pentru care Volosevici a fost incriminat.
 “Am avut în permanență încredere în justiție, iar astăzi justiția a făcut dreptate în cazul meu. Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în nevinovăția mea în ultimii trei ani și jumătate!“, a scris Andrei Volosevici pe pagina personală de Facebook.
În acelaşi dosar a fost achitată şi Simona Albu, care la data faptei a fost şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti. Simona Albu a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.


Soluția instanței:
Achitare – fapta nu este prevazută de legea penală (art. 10 lit. b C.P.P.)
I. Constată că legea penală mai favorabilă inculpatului Volosevici Andrei Liviu este Codul penal în vigoare.
1. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen. achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 309 Cpen., cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen. şi art. 38 alin. 1 C.pen., faptă din perioada iulie – septembrie 2009.
2. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen. achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. l C.pen. şi art.38 alin. 1 C.pen., faptă din perioada iunie – august 2012. 3. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. a) C.pr.pen. achită pe inculpatul Volosevici Andrei Liviu pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 C.pen. rap. la art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 5 alin. l C.pen. şi art.38 alin. 1 C.pen., faptă din perioada martie – aprilie 2012.
II. Constată că legea penală mai favorabilă inculpatei Albu Simona este Codul penal în vigoare. În baza art. 396 alin. 5 C.pr.pen. rap. la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I C.pr.pen. achită pe inculpata ALBU SIMONA, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit prev. de art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen., cu referire la art. 309 C.pen., cu aplic. art. 5 alin. 1 C.pen., faptă din luna septembrie 2009. Ia act că în cauză nu au fost dispuse măsuri preventive.
În baza art. 397 C.pr.pen. rap la art. 25 alin. 5 C.pr.pen. lasă nesoluţionată acţiunea civilă formulată de către partea civilă Unitatea Administrativ Teritorială mun. Ploieşti împotriva inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona.
În baza art. 397 alin. 5 C.pr.pen. menţine sechestrul asigurător instituit prin Ordonanţa nr. 97/P/2012 din data de 07.06.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor Volosevici Andrei Liviu şi Albu Simona.
În baza art. 398 C.pr.pen. rap. la 275 alin. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 11 decembrie 2019.