Iulian Dumitrescu, președinte PNL Prahova

Reacția asistentei infectate cu COVID-19, care colaborează cu medicul de la Maternitatea Ploiești: Îndemn mămicile să se protejeze, să înțeleagă că acest virus există

Reacția asistentei infectate cu COVID-19, care colaborează cu medicul de la Maternitatea Ploiești:  Îndemn mămicile să se protejeze, să înțeleagă că acest virus există

Asistenta infectată cu coronavirus, care lucrază în cadrul unui cabinet medical privat al unui medic al Spitalului de Obstretică și Ginecologie Ploiești, a venit cu lămuriri.

După ce cazul său a fost făcut public și pentru a le liniști pe viitoarele mămici care vor naște la Maternitatea Ploiești, aceasta  ne-a povestit măsurile pe care le-a luat din proprie inițiativă pentru a nu răspândi virusul.

 

”Numele meu este Mihăilă Elena-Valentina, vă contactez în legatură cu informațiile aparute în această perioadă în presă referitoare la cazul asistentei infectate cu COVID-19, care colaborează cu medicul obstetrician de la Maternitatea Ploiești.

Doresc să infirm cele scrise, singura informație veridică fiind rezultatul testului COVID; în cazul meu acesta fiind pozitiv. Testul a fost realizat personal, în sistem privat, în urma unei simptomatologii ușoare de congestie nazală. Din prisma responsabilitații pe care o impune profesia mea, de a respecta toate normele legale și morale privind siguranța pacientului și a faptului că la rândul meu sunt însărcinată am considerat oportun că este nevoie să realizez acest test marți, 30.06. Miercuri, 01.07 în jurul orei 12:30 am primit rezultatele testului, moment în care mi-am anunțat angajatorul și imediat a fost anunțată și Direcția de Sănătate Publică Prahova, informația conform căreia s-a zădărnicit combaterea bolilor infecțioase fiind total falsă. În legătură cu informația că soțul meu este infectat și internat într-o unitate sanitară, de asemenea o infirm, primul test pe care acesta l-a realizat, a fost vineri, în data de 03.07, rezultatul fiind negativ și se află în izolare la domiciliu. Țin să menționez ca societatea a cărei angajată sunt, respectă toate normele de protecție sanitară, iar acest caz a fost foarte bine gestionat, medicul cu care colaborez având 2 teste COVID negative și niciun pacient nu a fost afectat. Menționez ca în acest moment nu sunt internată, fiind pacient asimptomatic, mă aflu în izolare la domiciliu, iar starea mea de sănătate este una foarte bună.

Consider regretabil și total lipsit de responsabilitate faptul ca sursele anterioare au răspândit astfel de informații în spațiul public care nu fac decât să inducă panică în rândul viitoarelor mămici și care aduc prejudicii de imagine profesiei pe care o avem. Rolul nostru este acela de a proteja pacientul și de a lămuri astfel de informații, nu de a instiga la ură și panică populația.

Îndemn mămicile să se protejeze, să înțeleagă că acest virus există și să aibă grijă de sănătatea lor pe toată perioada sarcinii, în cazul în care contactează acestă infecție organismul lor să fie cât mai pregatit să lupte cu boala”, a precizat asistenta într-o scrisoare emisă către deprahova.ro