Protest la Ploiești împotriva sistării furnizării apei calde

Protest la Ploiești împotriva sistării furnizării apei calde

Aproximativ 50 de ploieșteni s-au adunat joi, la ora 10.00, în fața Palatului Administrativ pentru protestul împotriva opririi furnizării de apă caldă.

Acțiunea este organizată de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova, avizul fiind acordat pentru intervalul orar 10.00 – 13.00. Locul ales nu este întâmplător, Palatul Administrativ fiind sediul Consiliului Judeţean şi al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova.

” Concluzia mea este că va trebui să mai ieșim în stradă și va trebui să fim și mai mulți deoarece situația nu este rezolvată. În discuțiile pe care le-am avut cu domnul prefect, i-am solicitat permisiunea de a-l suna pe directorul societății Termoficare Prahova SA și împreună am discutat despre această problemă. Am aflat că există două variante, una dintre ele fiind închiriere acelor cazane, care ar costa 857.000 euro, prin care s-ar fi asigurat pe un an de zile funcționarea termoficării, iar acest lucru devine cumva impracticabil deoarece dânșii au spus că nu au de unde să-și recupereze banii. În aceste condiții ar fi o altă soluție, care din punctul meu de vedere, dacă se achiesează la ea, ar fi poate cea mai bună pe termen scurt, dar necesită niște implicații juridice. Este vorba despre turbina de gaz care este funcțională. Cu ajutorul ei, în maxim 72 de ore maxim ar putea fi pus sistemul în funcțiune. Problema este însă de proprietate. Se pare că se află în proprietatea Veolia Energie, care a făcut o investiție î anul 2014-2015. Ea ar trebui să ajungă în patrimoniul Consiliului Județean Prahova și de acolo să se rezolve problema. (...)Acest lucru ține doar de cei care conduc județul și Ploieștiul și este absolut necesar să ajungă la o cale de comunicare”, a susținut Eugen Cristescu, președintele UAP Prahova.