PNL Prahova

Probleme de personal la SJU Ploiești! Directorul Bogdan Nica: În fiecare zi din păcate ne «pică» medici, se îmbolnăvesc de COVID

Probleme de personal la SJU Ploiești! Directorul Bogdan Nica: În fiecare zi din păcate ne «pică» medici, se îmbolnăvesc de COVID

Probleme de personal la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Doctorul Bogdan Nica, directorul celei mai mari unități spitalicești din județ, a anunțat că nu se poate baza pe serviciile a peste 20 de cadre medicale care sunt sau au fost infectate cu coronavirus, iar în prezent sunt în covalescență.
Ba mai mult, managerul SJU Ploiești a punctat și faptul că deficitul de personal a ajuns undeva la 300 de angajaţi, iar cei şi-aşa puţini aflaţi în activitate sunt oricum epuizaţi, după ce multora li s-a suplimentat programul odată cu criza sanitară.
Automat, această criză de personal se reflectă asupra pacienţilor, ducând la creşterea timpului de aşteptare şi reducând şansele ca bolnavii să beneficieze de cea mai bună asistenţă medicală posibilă.

"Timpul de aşteptare depinde, evident, de numărul de pacienţi care vin şi de resursa umană pe care o avem, pentru că în fiecare zi din păcate ne «pică» medici, se îmbolnăvesc de COVID. Sunt unii angajaţi care s-au vindecat, dar încă sunt în convalescenţă, în total peste 20 de medici sunt ori în concediu medical, ori acum descoperiţi. Dar cifra se modifică", a explicat Bogdan Nica, directorul Spitalului Județean de Urgență Ploiești.
Totuși, în toată această nebunie există și o veste bună. La SJU au fost detașați alți nouă medici din țară.
”Domnul doctor Arafat a semnat documentul necesar pentru ca nouă medici să fie detașați pentru o perioadă de 30 de zile. Așadar, unitatea mobilă de terapie intensivă este funcțională”, a conchis managerul Bogdan Nica.