Preafericitul Daniel i-a înmânat președintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, Diploma Omagială, ca semn de apreciere pentru implicarea în realizarea lucrărilor de restaurare a Bisericii Sfânta Vineri

Preafericitul Daniel i-a înmânat președintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, Diploma  Omagială, ca semn de apreciere pentru implicarea în realizarea lucrărilor de restaurare a Bisericii Sfânta Vineri

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a oficiat, duminică, alături de un mare sobor de preoți, slujba de sfințire a Bisericii ”Sfânta Vineri” din Ploiești

Drept urmare, credincioșii au fost prezenți într-un număr mare să participe la oficierea slujbei, cunoscut fiind și faptul că, la sfințirea unei biserici, orice persaoană poate să intre și să se închine în Sfântul Altar.

La eveniment a participat și deputatul Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, cel care, în perioada în care ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean, a sprijinit realizarea lucrărilor de reabilitare ale sfântului lăcaș prin implementarea unui proiect care a obținut finanțare europeană. 

În acest context, Preafericitul Daniel i-a înmânat liderului social-democraților prahoveni Diploma Omagială, ca semn de apreciere pentru implicarea în finalizarea lucrărilor de restaurare.

”Sfințirea unei biserici este „ca o reîntemeiere a comunității, ca o reafirmare a credinței nezdruncinate; o rememorare și actualizare a gestului celor care – în vremi prea vechi pentru a fi uitate vreodată – au ridicat, din puținul lor, prin mulțimea vicisitudinilor istorice, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe românești”, a spus Episcopul Iustin al Maramureşului şi Sătmarului.
Astăzi am participat cu drag la târnosirea bisericii Sfânta Vineri din Ploiești”,  a scris Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, pe pagina personală de Facebook.
 
De altfel, printre alții, la eveniment au mai participat parlamentarii Grațiela Gavrilescu și Laura Moagher, primarul Andrei Volosevici și prefectul Virgiliu Nanu.