Prahovean plasat în carantină forțată și amendat! A ieșit din auto-izolare pentru a merge la cumpărături

Prahovean plasat în carantină forțată și amendat! A ieșit din auto-izolare pentru a merge la cumpărături

Un bărbat din Prahova care trebuia să stea în izolare la domiciliu a părăsit locuința pentru a merge la cumpărături. Chiar atunci, însă, polițiștii au verificat dacă respectă măsurile și cum nu era acasă l-au dus cu forța în carantină și l-au amendat.

Redăm mai jos integral comunicatul Prefecturii Prahova:

La data de 23 martie 2020, în jurul orei 12.25, lucrătorii Secției 1 de Poliție Ploiești au efectuat verificări la o adresă din municipiu unde figura ca având domiciliu una dintre persoanele auto-izolate. Măsura oamenilor legii a fost întreprinsă în baza Planului de măsuri pentru realizarea misiunilor specifice în vederea combaterii răspândirii COVID-19.

Cu ocazia verificărilor la domiciliul respectiv, persoana în cauză nu a fost găsită, aceasta afându-se în timpul controlului la cumpărături, unde s-a deplasat cu autoturismul personal.

Fiind contactată telefonic, aceasta a revenit la domiciliu și a fost condusă cu un echipaj al ambulanței într-unul dintre centrele de carantină de pe raza județului Prahova, unde urmează să stea în izolare. Măsura administrativă a fost luată în conformitate cu articolul 7 din Ordonanța Militară nr.2/2020.

Suplimentar, persoana în cauză a fost sancționată contravențional conform prevederilor art. 8, alin. 1 din Ordonanța Militară 1/2020 cu amendă în cuantum de 2500 lei.

Situația a fost comunicată și Direcției de Sănătate Publică Prahova, în scopul luării măsurilor legale care se impun.