Povestea cetățeanului egiptean arestat pentru pentru tentativă de jaf, după ce a incendiat o casă de schimb valutar din centrul Ploieştiului

Povestea cetățeanului egiptean arestat pentru pentru tentativă de jaf, după ce a incendiat o casă de schimb valutar din centrul Ploieştiului

Poliţia a identificat şi reţinut un suspect în cazul incendiului provocat înainte de Crăciun la o casă de schimb valutar din centrul municipiului Ploieşti. Este vorba despre Ayyad Raafat Mahmoud Elsaid, un cetățean egiptean în vârstă de 42 ani. Bărbatul a incendiat sediul societății, atunci când angajatele l-au luat peste picior și au refuzat să-i dea banii.

"Polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de săvârșirea infracțiunii, respectiv un bărbat de 42 de ani, cetățean egiptean. În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore iar în data de 4 ianuarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile ca urmare a propunerii procurorului de caz", a transmis Poliţia Prahova.

Ayyad Raafat este acuzat de tentativă de tâlhărie și distrugere și se află în custodia Poliției Prahova. Acesta a apărut la TV în vară anului trecut, atunci când a participat la protestele angajaților străini  din domeniul construcțiilor de la Sibiu. Ayyad se plângea că nu și-a mai primit salariul de la firma de construcții unde lucra și cerea ajutorul statului român. Probabil acesta a fost care l-a îndemnat să facă acest gest necugetat.

“Familia mea din Egipt nu are niciun ban. De 3 luni de zile, stau fară niciun ban. Am fost la biroul de emigrări, la ambasadă, nu pot să ne ajute cu nimic legat de acest contract de muncă. Nu ne poate ajuta nimeni, am nevoie de salariul meu, de permisul de muncă, am plătit mulți bani”, a declarat la acea vreme Raafat Mahmoud Elsaid Ayyad pentru ȘTIRILE PRO TV. 

Tot în acea perioadă a participat și la protestele de la Palatul Justiției din Ploiești, când muncitorii străini care lucrau la amenajarea clădirii au ieșit în stradă, nemulțumiți de condițiile de lucru. 

Potrivit anchetatorilor, atacatorul s-a prelevat de dreptul la tăcere și a refuzat să dea declarații. Acesta a fost prezentat instanței penale a Judecătoriei Ploiești cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea procurorilor, astfel că egipteanul a fost arestat pentru 30 de zile și se află deja în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.

Bărbatul se află în România de aproximativ un an și avea permis de ședere în vigoare.

Reamintim că incendiul a avut loc pe 22 decembrie, la o casă de schimb valutar de pe strada Cuza Vodă din Ploieşti.