Pădurile din Prahova, tăiate ilegal! Reacția oamenilor legii

Pădurile din Prahova, tăiate ilegal!  Reacția oamenilor legii

Polițiștii prahoveni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploieşti şi cei al Direcţiei Silvice Prahova, au efectuat în această perioadă  67 de acţiuni în scopul combaterii delictelor silvice,  atât în fondul forestier naţional cât şi în locurile de depozitare şi prelucrare a materialelor lemnoase.

De asemenea, polițiștii au acționat şi pe drumurile publice în scopul verificării respectării legislației privind circulaţia materialelor lemnoase.

 

În urma acestor activităţi au fost constatate 12 infracţiuni la regimul silvic şi au fost aplicate 275 de sancţiuni contravenţionale în valoare de  de 267.034 lei.  Totodată a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantităţii de 869,64 m3 material lemnos, în valoare de 244.089 lei precum şi a 13 unelte folosite la tăierea fără drept a arborilor.

               

Spre exemplu, în urma unui control efectua de oamenii legii în oraşul Vălenii de Munte s-a constatat faptul că o societate nu deţinea cantitatea de 316,9 m3 lemn rotund din specia răşinoase, care figura în stocurile scriptice ale societăţii. De asemenea, agentul economic nu avea întocmit la zi registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în valoare de 15.000 lei şi măsura complementară de confiscare a cantităţii de 316,9 m3 de lemn rotund răşinoase în valoare de 65.231 lei.

 

De asemenea, la o societate din comuna Măgurele, polițiștii au constatat fapul că agentul economic a prelucrat cantitatea de 197,14 m3 lemn rotund din specia plop şi cantitatea de 120,11 m3 cherestea din specia plop fără a deţine documente care să ateste provenienţa legală a acestora.

Totodată, registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase nu era întocmit la zi. În cauză a fost aplicată o sancțiune contravenţională în valoare de 15.000 lei, fiind luată şi măsura complementară de confiscare a cantităţii de 197,14 m3 de lemn rotund plop  în valoare de 39.349 lei şi a cantităţii de 120,11 m3 cherestea din specia plop, în valoare de 76.389 lei.