O persoană din Prahova a avut reacție adversă la vaccinul anti-COVID. Care este starea sa de sănătate

O persoană din Prahova a avut reacție adversă la vaccinul anti-COVID. Care este starea sa de sănătate

 

Autoritățile loale au anunțat joi faptul că a fost înregistrat primul caz din Prahova de reacție alergică la vaccinul anti-COVID 19.

Potrivit DSP Prahova, starea de sănătate a persoanei care a avut o reacție alergică la vaccinul anti-COVID este bună. Primele reacții au aparut la 5 minute de la vaccinare. Aceasta era în camera de supraveghere post-imunizare. Reactiile au fost: înroșirea feței, întepături/furnicături în zona bărbiei și senzație de sufocare, durere de cap. Cadrul respectiv a fost cooperant tot timpul. Cam în 10 minute, conform epidemiologului de la centrul de vaccinare din Ploiești, persoana și-a revenit, nemaifiind prezent niciunul dintre simpromele amintite. Persoana respectivă se știa ca fiind alergică la unele medicamente, dar la niciuna dintre substanțele conținute de vaccin. Nu a necesitat internare.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 07 ianuarie 2021, în județ au ajuns 2750 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2. Dintre acestea, 2234 au fost consumate (ora raportării – 13.30), alte 516 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar.