O comuna din Prahova depasește marile orașe ale României

Previous Next

 

Aflată în vecinătatea Ploiestiului, comuna Berceni se află într-o continuă schimbare, în sensul bun al cuvintelor. Lucrurile care se întâmplă aici sunt vizibile cu ochiul liber pentru toţi cei care reuşesc să viziteze măcar o dată micuța localitate prahoveană. Locuri de joacă moderne, care au început să fie vizitate chiar de familii din localităţile învecinate, şcoli şi grădiniţe renovate pline de culoare şi  primitoare, terenuri de sport construite în satele comunei, iluminat public modern, curăţenie şi insule ecologice moderne pentru colectarea selectivă şi multe multe alte investiţii pe care autorităţile locale le-au făcut din 2016 şi până acum.

 

Sunt doar câteva dintre schimbările care se văd, iar planurile sunt mari în următoarea perioadă, atunci când comuna Berceni va fi racordată la sistemul de canalizare, va avea o grădiniţă nouă cu program prelungit, va avea un complex sportiv la standarde europene, va beneficia de fonduri europene pentru diferite investiţii majore care vor schimba şi mai mult această localitate.

           

O strălucire aparte a comunei Berceni o reprezintă tradiţia într-o ramură sportivă care a făcut-o cunoscută pe plan naţional şi internaţional: badmintonul. Un fenomen care a început acum 30 ani la şcoala din Berceni şi care este continuat şi amplificat cu multă dăruire de oamenii de aici. Sute, mii de copii au luat contact cu acest sport la şcoala din comună, cei mai buni dintre ei reuşind să aducă trofee şi rezultate importante pentru această comunitate, atât în competiţiile naţionale cât şi internaţionale.

 

 Recent încheiată la Izvorani (17-19 Mai 2019), Olimpiada Gimnaziilor -Faza Naţională la Badminton, i-a avut în prim plan pe cei 4 elevi ai şcolii din Berceni: Andreea Vlasceanu, Ioana Vacariu, Meiko Peter Helm şi Gabriel Bucur. După câştigarea fazei regionale desfăşurată la Ploieşti în luna aprilie, echipă pregătită de Adrian Basarabeanu, antrenor CSC Berceni, şi coordonată de prof. Sebastian Fulgeanu s-a calificat la faza naţională, fiind singura şcoală din mediu rural participantă la competiţia finală.

 

La această competiţie organizată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Inspectoratul Şcolar Bucureşti şi Federaţia Română de Badminton au mai luat startul şcoli din marile oraşe ale României, unele cu tradiţie mare în badminton: Bucureşti, Timişoara, Galaţi, Braşov, Rm. Vâlcea, Cluj, Piatra Neamţ. Ambiţia şi pregătirea elevilor precum şi intuiţia staff-ului tehnic au făcut ca echipa şcolii din Berceni să câştige grupa (5-0 cu Timişoara, 5-0 cu Braşov, 3-2 cu Cluj), să câştige semifinala (3-1 cu Bucureşti) şi să câştige finala acestei importante competiţii şcolare (3-1 cu Piatra Neamţ).

 

 Pentru acest rezultat remarcabil obţinut pentru sportul prahovean “sunt responsabili” şi cei care susţin de mulţi ani acest fenomen de la Berceni:  primarul Cosmina Pandele, directorul şcolii Berceni, profesor Doina Vasile, inspectorul de educaţie fizică, profesor Florina Damian, directorul DJST Prahova, Laurenţiu Nicolescu și inspectorii DJST Prahova, Daniel Vasile şi Ştefan Romeo Mihai.

Aceasta este o poveste de succes din mediul rural prahovean care arată că lucrurile se pot schimba într-un timp scurt atunci când există oamenii care au soluții pentru problemele localității.