Minori sancționați de Poliția Locală Ploiești pentru ”artă urbană”

Minori sancționați de Poliția Locală Ploiești pentru ”artă urbană”

Polițiștii locali din Ploiești au prins, zilele trecute, trei adolescenți care au scris cu graffiti pe alei și pe o clădire din zona centrală.

 

Polițiștii locali au fost alertați de trecători sau locatari din zonă cu privire la faptul că, pe strada Mărășești, în spatele fostului cinematograf ”Patria”, în zona parcului, un grup de  tineri desenează cu graffiti pe aleea parcului și pe pereții unei clădiri.

“Ajuns la fața locului, echipajul auto care efectua serviciul de patrulare pe axa nord-sud a municipiului a depistat trei minori, cu vârste de 14-15 ani, care aveau asupra lor un număr de 11 buc. spray cu vopsea de diverse culori.

Cei trei minori au fost conduși la Secția 1 de Poliție pentru legitimare și identificare, fiind sancționați pentru scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, cu amendă în valoare de 50 lei fiecare, conform prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, (republicată)”, a informat, luni dimineață, Poliția Locală Ploiești.

Echipajele PL Ploiești pot fi alertate cu privire la astfel de situații prin Dispeceratul instituției, la numerele de telefon 0244/954 și 0244/513255, precum și prin intermediul adresei de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..