Mai sunt mai puțin de două ore până la închiderea secțiilor de votare. Câți prahoveni au votat până la acest moment

Mai sunt mai puțin de două ore până la închiderea secțiilor de votare. Câți prahoveni au votat până la acest moment

Prezența la urne în rândul prahovenilor părea să fie una promițătoare la începutul zilei, însă lucrurile nu s-au desfășurat deloc astfel. Tinerii au ieșit la vot într-un număr extrem de redus, clasamentul fiind condus cu o diferenșp izbitoare de votanții aparținând categoriei de vârstă 45-64 ani.

Astfel, conform datelor furnizate, până la ora 19:00 au votat în Prahova 285.556 de persoane, reprezentând 43,72 % din totalul persoanelor cu drept de vot. Dintre aceștia, 2.422 au beneficiat de urna mobilă. 

De asemenea, în ceea ce privește distribuirea între mediul rural și cel urban la nivelul județului, 120.857 dintre alegători provin din mediul urban, iar 165.468 din mediul rural. În ceea ce privește împărțirea pe gen, aceasta este una echilibrată, numărul femeilor care au votat fiind doar ușor crescut față de cel al bărbaților. 

Astăzi românii îi aleg pe cei care vor fi în fruntea administrației locale, dar și a celei județene pentru următorii patru ani.  Astfel, până la ora 21:00 când se vor închide secțiile de votare, prahovenii sunt așteptații să-și exercite unul dintre cele mai importante drepturi într-o societate democratică: dreptul la vot.