Mai multe localități prahovene, terorizate de urși! Jandarmii au fost chemați să îi îndepărteze | VIDEO

Mai multe localități prahovene, terorizate de urși! Jandarmii au fost chemați să îi îndepărteze | VIDEO

Jandarmii prahoveni au fost solicitați să intervină, sâmbătă, în patru localități din Prahova, unde a fost semnalată prezența urșilor. Nouă solicitări de intervenție pentru îndepărtarea animalelor sălbatice au fost înregistrate doar în ultima săptămână.

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Prahova, sâmbătă, jandarmii au fost solicitați de nouă ori în zone unde a fost semnalată apariţia urşilor. Aceștia au coborât în mai multe localităţi, respectiv în Breaza, Telega, Buşteni și Azuga. Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice.

 

“O intervenţie a jandarmilor montani din Detasamentul Sinaia mai dificilă, a fost sâmbătă seara, în jurul orelor 21.30, pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni – Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme”, au transmis jandarmii prahoveni.

 

În timpul săptămânii, jandarmii prahoveni au mai fost solicitați în cinci situații identice în localitățile Șotrile și Valea Doftanei.

 

Jandarmii recomandă ca în astfel de situații, oamenii trebuie să se îndepărteze urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intre într-un loc sigur şi să anunțe imediat autoritățile pe numărul unic de urgență 112.