Liceul din Sinaia, unic în România! Va avea, printre altele, atrium, piscină cu saune și sală de conferință

Liceul din Sinaia, unic în România! Va avea, printre altele, atrium, piscină cu saune și sală de conferință

Unități de învățământ mai ceva ca în Occident! Cu asta o să ne mândrim la Sinaia unde, Primăria a demarat Proiectul ”ZINO – Educație de la A la Z”, în urma dobândirii unei finanțări europeane. Proiectul va schimbă radical conceptul de învățare formală în Sinaia, iar unitatea de învățământ care va trece printr-o schimbare radicală este  Colegiul „Mihail Cantacuzino”. Liceul care a aniversat astăzi 19 ani în spațiul care din 1982 a primit cel mai frumos cadou, finanțarea de aproximativ 5 milioane de euro, menită să schimbe radical imaginea unității de învățământ!

 

“Tinerii orașului vor avea școala pe care pe care o merită. Un loc în care ei sunt în centrul educației, un loc de interacțiune între părinți și profesori și mai ales un spațiu creativ menit să îi formeze pentru viața de adult.” – Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia

 

Cu această investiție, cu siguranță Liceul din  Sinaia va fi pus pe harta celor mai atractive unități de învățământ din țară. Asta pentru că va avea un atrium, o piscină cu saune, sală de conferință, spațiu pentru servirea mesei, bibliotecă, spațiu expozițional, zonă pietonală, parcări și cursuri de educație profesională si nonformală.