Kaufland Prahova, amendat de ANPC cu suma de 163.000 de lei. Ce nereguli au fost găsite

Kaufland Prahova,  amendat de ANPC cu suma de 163.000 de lei. Ce nereguli au fost găsite

În perioada martie 2020 – martie 2021, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a primit peste 300 de reclamații de la clienții magazinelor Kaufland, care au anunțat lipsa prețurilor afișate la anumite produse, diferențe între prețul afișat la raft și cel de la casa de marcat. Wall-street.ro a obținut, de la ANPC, bilanțul verificărilor. Potrivit sursei citate, în perioada amintită, au fost înregistrate 335 de petiții referitoare la magazinele Kaufland la Comisariatele Regionale pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) din Brașov, București-Ilfov, Timiș, Iași, Prahova, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Călărași, Craiova, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea. În urma verificărilor, ANPC a sancționat mai multe magazine Kaufland, în total aplicând amenzi în valoare de 799.100 lei.

Wall-street.ro prezintă lista neregulilor descoperite în fiecare județ în parte, în cadrul controalelor ANPC în magazinele rețelei. În magazinele din județul Prahova, inspectorii de la Protecția Consumatorilor au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare, până la remedierea deficiențelor, pentru produse care prezentau deficiențe de etichetare și informare, oprirea de la comercializare a produselor nesigure, improprii consumului uman, notează sursa citată, menționând că, pentru toate acestea, s-au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, din care 16 amenzi în valoare totală de 163.000 lei și două avertismente.

“Toate aspectele identificate de autorități au fost soluționate de fiecare dată în favoarea clienților. Compania a acționat prompt în vederea remedierii imediate și pentru a stabili măsuri care să prevină apariția unor astfel de neconformități pe viitor”, a transmis Kaufland România, la solicitarea wall-street.ro.

Citiți mai multe pe acest subiect pe wall-street.ro.

Sursa foto: Facebook/ Kaufland România