Intervenție în forță a ”mascaților” la Spitalul Județean Ploiești! Mai mulți romi au făcut scandal

Intervenție în forță a ”mascaților” la Spitalul Județean Ploiești!  Mai mulți romi au făcut scandal

Mai multe persoane de etnie romă au făcut scandal în fața Spitalului Județean, după ce  o rudă infectată cu coronavirus ar fi murit la ATI, duminică seară. 

Echipaje ale Jandarmeriei și Poliției, dar și “mascații” au intervenit în forță pentru restabilirea ordinii.

Potrivit Jandarmeriei Prahova, au fost aplicate 4 sancțiuni în valoare de 800 de lei. Persoanele în cauză au primit amenzi mai mari de la Poliție.

Un tânăr a aruncat o piatră într-una dintre ambulanțele parcate.

 

”Duminică seară, în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Secției Nr.2 Poliție Ploiești, au fost sesizați cu privire la faptul că, mai multe persoane s-ar manifesta zgomotos în fața Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Polițiștii, împreună cu jandarmi și reprezentați din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că mai multe persoane, fiind aparținători ai unui bărbat de 54 de ani, internat la Spitalul Județean de Urgență, tulbură liniștea și ordinea publică.

De asemenea, un tânăr ar fi aruncat cu o piatră în momentul manifestărilor și ar fi lovit una dintre ambulanțele parcate în curtea spitalului.

În cauză au fost aplicate 5 sancțiuni la Lg 61/1991 și 10 sancțiuni la Lg 55/2020 în valoare de 15.000 de lei și întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Totodată cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și luarea măsurilor legale în consecință.

Reamintim cetățenilor că suntem la datorie și aplicam legea în litera și spiritul ei”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de IPJ Prahova.