Grup infracțional organizat prahovean destructurat de către DIICOT! Zece persoane au fost reținute

Grup infracțional organizat prahovean destructurat de către DIICOT! Zece persoane au fost reținute

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au acționat în vederea destructurării unei grupări infracționale organizate, ai cărei membri ar fi suspectați de comiterea de infracțiuni de șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Miercuri, 6 noiembrie,  DIICOT Ploiești a efectuat cercetări privind comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, șantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii, au efectuat 10 percheziții domiciliare în municipiul Ploiești, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea acestor fapte.

În urma cercetărilor efectuate de către oamenii legii aceștia au constatat că, membrii grupării, folosindu-se de violență și șantaj, ar fi determinat mai multe persoane să le remită sume mari de bani. De asemenea, ar fi pătruns fără drept în locuința uneia dintre victime, unde ar fi distrus un autoturism și a alte bunuri.

De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională: bani (aproximativ 40.000 de euro), documente și înscrisuri, un pistol de tip airsoft, săbii și alte obiecte contondente.

Inițial, 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore. În urma deciziilor judecătorilor, 8 persoane au primit mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile iar 2 persoane au fost plasate in arest la domiciliu.