FOTO Acțiune de ecologizare a PSD Prahova. Bogdan Toader: Dacă fiecare dintre noi ar contribui câte puțin, nu doar de Ziua Pământului, România noastră ar arăta altfel astăzi, ar fi mai curată!

FOTO Acțiune de ecologizare a PSD Prahova. Bogdan Toader: Dacă fiecare dintre noi ar contribui câte puțin, nu doar de Ziua Pământului, România noastră ar arăta altfel astăzi, ar fi mai curată!
Cu ocazia Zilei Pământului, membrii PSD Prahova au demarat o acțiune de ecologizare în zona localității Mizil.
 
”Una dintre cele mai importante condiții ale fericirii este aceea ca legătura dintre om și natură să nu fie ruptă niciodată.
🌳Dacă fiecare dintre noi ar contribui câte puțin, nu doar de Ziua Pământului, România noastră ar arăta altfel astăzi, ar fi mai curată!
❗️Nu este suficient doar să se denunțe defrișările ilegale și exporturile de bușteni, fiecare dintre noi ar trebui să pună mâna și să ajute, măcar prin colectare selectivă sau strângerea de gunoaie.
Să nu mai vorbim de nearuncarea gunoaielor în locuri nepotrivite!
Mulțumesc voluntarilor din Mizil, echipelorPSD Prahova și TSD Prahova pentru startul pe care l-au dat în acțiunile de ecologizare, odată cu marcarea Zilei Pământului! Schimbarea începe cu fiecare dintre noi!”, a scris Bogdan Toader, președintele PSD Prahova.
 
 

În fiecare an, ziua de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mișcare s-a născut în SUA într-o perioadă când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbușirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenți împotriva războiului din Cambodgia, „Masacrul din 4 mai”, apariția fibrelor optice, succesul melodiei „Bridge over Troubled Water”, ultimul album al formației Beatles, moartea lui Jimi Hendrix, un accident nuclear în Carolina de Sud la centrala nucleară din Savannah River din apropierea orașului Aiken (nerecunoscut timp de 18 ani), poluarea foarte mare cu gaze și fum, considerată ”semn al prosperității”. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

În 2017, de Ziua Planetei Pământ, NASA a lansat un site unde oamenii pot “adopta” părți ale planetei.