Focare de infecție cu coronavirus în Prahova! Autoritățile sunt în alertă

Focare de infecție cu coronavirus în Prahova! Autoritățile sunt în alertă

Focar de infecție cu coronavirus în Prahova! Autoritățile locale au anunțat joi faptul că nu mai puțin de 71 de persoane au fost confimate pozitiv ca fiind infectate cu noul virus. Focarul a fost depistat  într-un azil privat de bătrâni din satul Homorâciu, comuna Izvoarele.  Vorbim despre 50 dintre cei 68 de bătrâni cazați în azilul respectiv, dar și despre 21 de angajați ai căminului.

Astfel,  patru medici, cu șase ambulanțe, au mers la  respectivul centru de bătrâni din localitatea prahoveană. Bătrânii și angajații pozitivi care aveau comorbidităti au mers la spitalul din Câmpina-spital suport, în timp ce persoanele cu cazuri grave au mers la Secția de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti.  Bătrânii și angajații asimptomatici vor rămâne în azil. De aceștia va avea grijă o echipa de medici, care  îi va consulta zilnic și îi va trata.

De altfel, mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 au fost transferați la spitalele din capitală. Doi au ajuns la spitalul Colentina, doi în spitalul Roll2, de la Ana Aslan. Totodată, un alt pacient urmează să fie transferat,  dar deocamdată nu se știe unde.

Situație este atinge cote alarmante în Prahova din cauza lipsei de ventilatoare. Spre exemplu, la Câmpina s-a mai scos un ventilator din ATI unde nu sunt pacienți cu COVID-19, sa fie dat unuia infectat.

Din fericire, în județul nostru vor veni șase ventilatoare de la Ministerul Sănătății la Spitalul Judetean Ploiesti, în timp ce  alte trei ventilatoare vor ajunge  la Câmpina.

 Și Curtea de Apel Ploiești riscă să devină un focar cu coronavirus. Acolo au mai fost depistate alte  patru cazuri în rândul  arhivarilor și grefierierilor.

Vă reamintim faptul că de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 277 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Numai la ultima raportare  au fost confirmate 31 de cazuri noi.