Dosarul familiei Cosma, trimis la Tribunalul Prahova. Hotărârea Instanței Supreme este definitivă

Dosarul familiei  Cosma, trimis la Tribunalul Prahova. Hotărârea Instanței Supreme este definitivă

Dosarul în care apar ca inculpați fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia, fostul deputat de Prahova Vlad Cosma, a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova.

Hotărârea a fost luată vineri de Înalta Curte de Casație și Justiție și s-a bazat pe faptul că Vlad Cosma nu mai este deputat în Parlamentul României, judecătorii apreciind, prin prisma acestui fapt, că această cauză nu mai este de competența lor.

“Admite excepţia necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune trimiterea cauzei, ce formează obiectul dosarului nr.1547/1/2014* al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie-Secţia Penală, la Tribunalul Prahova, spre competentă soluţionare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27 septembrie 2019. Cu opinia separată, în sensul respingerii excepţiei necompetenţei după calitatea persoanei invocată din oficiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie” este soluția dată, vineri, de un complet de trei judecători de la Instanța Supremă. Doi dintre ei au fost în favoarea deciziei de trimitere a cauzei la instanța inferioară, Tribunalul Prahova.

La termenul de ieri, procurorii DNA au insistat ca această cauză să fie judecată în continuare de Înalta Curte de Casație și Justiție, însă magistrații ÎCCJ și Apărarea au argumentat că ea trebuie trimisă la Prahova, ceea ce s-a și întâmplat.

Vlad și Mircea Cosma au fost trimişi în judecată în 2014, însă dosarul a fost reluat de la zero în vara acestui an, după ce Vlad Cosma i-a acuzat pe procurorii DNA Ploiești că ar fi fabricat probe și ar fi influențat martori. Magistrații indicați de acesta sunt, în prezent, anchetați.