Dosar penal în cazul unei gravide de 28 ani care a murit la scurt timp după ce a plecat de la Maternitatea Ploieşti. Reacția conducerii spitalului

Dosar penal în cazul unei gravide de 28 ani care a murit la scurt timp după ce a plecat de la Maternitatea Ploieşti. Reacția conducerii spitalului

Conducerea Maternităţii Ploieşti a transmis un comunicat de presă, după ce o tânără de 28 de ani din Ariceştii Rahtivani, însărcinată în luna a noua, a fost găsită decedată în propria locuinţă, la scurt timp după ce fusese în unitatea medicală pentru un consult. Reprezentanţii spitalului susţin că pacienta nu prezenta semne care să-i alarmeze pe medici, motiv pentru care a fost lăsată să plece acasă.


"Am analizat activitatea medicală şi coroborând cu datele obţinute de la Serviciul de Ambulanţă Prahova am identificat o pacientă din comuna Ariceştii Rahtivani, care s-a prezentat la spital în cursul zilei de ieri, dimineaţa, în vârstă de 28 de ani, însărcinată în 9 luni. Pacienta s-a prezentat la un control de rutină pentru această perioadă a sarcinii (monitorizare), efectuându-se ecografie şi test nonstress, evaluându-se starea mamei şi a fătului, prognosticul de naştere fără să se impună spitalizare continuă. Precizăm că aceste investigaţii au fost efectuate în regim de Spitalizare de Zi", se arată într-un răspuns oficial, semnat de managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti, Alexandru Gheorghe, şi directorul medical al unităţii, Călin Boeru.


IPJ Prahova anunță că a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


”Ieri, 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 21:40 am fost sesizați de către dispeceratul Ambulanței Prahova cu privire la faptul că, în localitatea Ariceștii Rahtivani este o persoană decedată.
La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare, ocazie cu care s-a constatat că o tânără în vârstă de 28 de ani, care prezenta urme vizibile de sarcină, a fost declarată decedată de echipajul Serviciului de Ambulanță Prahova.
Trupul neînsuflețit al persoanei a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ploiești în vederea efectuării necropsiei.
În cauză a fost deschis un dosar penal în care, la acest moment, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, susțin reprezentanții IPJ Prahova.