Dacian Cioloș: "Domnul Cazan nu ar mai trebui să aibă responsabilități la comandă operativă"

Dacian Cioloș: "Domnul Cazan nu ar mai trebui să aibă responsabilități la comandă operativă"

Laurențiu Cazan, cunoscut ca fiind coordonatorul intervenției jandarmilor la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, va fi, posibil, retras de la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, anunțul fiind făcut de către Dacian Cioloș.

Cioloș a anunțat pentru Mediafax că în urma unei discuții pe care a avut-o cu ministrul de Interne Lucian Bode s-a luat decizia ca Laurențiu Cazan să nu mai conducă IJJ Prahova și să-i fie încredințate responsabilități administrative. „Am avut o discuție cu domnul Bode, pentru că a apărut și în spațiul public, și colegi din USR PLUS au ridicat întrebări. Am avut o discuție cu domnul Bode și am fost de acord amândoi că în urma a ceea ce s-a întâmplat de 10 august domnul Cazan nu ar mai trebui să aibă responsabilități la comandă operativă, pentru că modul în care s-a acționat atunci ridică probleme chiar și de etică profesională”, a declarat copreședintele USR-PLUS Dacian Cioloș.

MAI a precizat că Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenţiei jandarmilor la mitingul din 10 august, a fost numit la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova pentru a asigura continuitatea: „Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări: Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, menționa MAI. Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni „pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadrul Jandarmeriei București”.

Ordinul Inspectorului General al Jandarmeriei Române privind această împuternicire a fost semnat în data de 21.12.2020.

Laurenţiu Cazan a fost coordonatorul intervenţiei jandarmilor din Piaţa Victoriei la mitingul din 10 august, când au avut loc incidente violente.