CORONAVIRUS: Numărul persoanelor internate în prezent în Prahova a crescut la 12. Una este în stare gravă

CORONAVIRUS: Numărul persoanelor internate în prezent în Prahova a crescut la 12. Una este în stare gravă

La nivelul județului Prahova, în data de 20 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 498 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit șase persoane și au intrat alte 281. În carantină instituționalizată se află 209  persoane.

Dintre cei 83 de prahoveni confirmați cu noul coronavirus, șase au decedat, 65 au fost declarați vindecați și externați. În prezent, în Prahova, la Terapie Intensivă se află un singur pacient cu COVID-19.  Acesta este ventilat mecanic.

 

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

Astfel, pe parcursul zilei de 19 mai 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost controlate șase societăți comerciale, au fost legitimate aproape 400 de persoane și oprite în trafic aproape 300 de autoturisme.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 184 de sancțiuni, în valoare de aproape 111.000 lei. 

  Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.