Consilierul local USR, Mihai Polițeanu vrea să distrugă viitorul a 900 de copii și sportivi legitimați la CSM Ploiești

Consilierul local USR, Mihai Polițeanu vrea să distrugă viitorul a 900 de copii și sportivi legitimați la CSM Ploiești

Măsurile extreme și lipsite de viziune au fost imediat aduse în legislativul ploieștean de către consilierul local USR Mihai Polițeanu, de altfel și candidat din partea formațiunii politice pentru Camera Deputaților, .
Acesta a cerut desființarea Clubului Sportiv Municipal, considerând că, după un calcul făcut și înțeles numai de el, fiecare ploieștean plătește 80 de lei pe an pentru CSM Ploiești, efortul nu se justifică, iar ploieștenii sunt supărați.
”Vorbim de un buget de 11 milioane până la sfârșitul anului. Practic, fiecare ploieștean cheltuie 80 lei din buzunarul propriu pe an pentru CSM. Din punctul meu de vedere este o cheltuială care nu influențează în niciun fel viața niciunui ploieștean. Din punctul meu de vedere, falimentul și închiderea obloanelor este o opțiune. Nu mi se pare nimic în neregulă motiv pentru care pur și simplu ploieștenii sunt furați”, a susținut Mihai Polițeanu, consilier local USR.

Solicitarea lui Polițeanu în ședința de joi a CL Ploiești a plecat de la discuțiile legate de bugetul CSM.
Argumentul său legat de falimentarea clubului a fost rapid combătut de alți consilieri locali, care au explicat că nu desființarea este soluția, ci un management mai bun, o nouă organigramă, un control mai strict al cheltuielilor.
Probabil, din cauză că timpul petrecut pe meleagurile ploieștene o fi fost mult prea scurt, Polițeanu nu a știut că toate secțiile, formate din copii ai ploieștenilor, au obținut medalii la nivel național și internațional.
Totuși, Clubul Sportiv Municipal nu înseamnă, obligatoriu, sport de performanță, ci și sport de masă.
Este locul unde orice copil pasionat de sport poate practica. GRATIS! Orice școală de sport privată din oraș costă cel puțin 100 de lei pe lună pentru un copil.
A le lua copiilor aceste lucruri nu reprezintă doar un gest prostesc făcut în numele eficienței economice, ci și un atentat la sănătatea și dezvoltarea normală acestora.
Cei 80 de lei pe cap de ploieștean socotiți de Polițeanu reprezintă, de fapt, o investiție a orașului în viitorul și sănătatea copiilor săi.
Pentru a-l ajuta să înțeleagă mai bine ce înseamnă Clubul Sportiv Municipal, îi spunem că în cadrul clubului sunt 827 de copii și tineri care trebuie și merită să facă sport în Ploiești. În total, însă, sunt peste 900, socotindu-i pe micuții care nu sunt, deocamdată, legitimați.
În concluzie, să desființezi e ușor de spus și de făcut, mai ales dacă te rezumi la simple calcule făcute pe hârtie, însă pentru a clădi un viitor ai nevoie de mult mai mult decât o foaie și un pix pe care să faci niște socoteli.
Pentru a înțelege și consilierul local Polițeanu cum decurg lucrurile în administrația publică, acesta trebuie să înțeleagă faptul că indiferent cât de prost a fost manageriat bugetul CSM, nu înseamnă că putem lăsa copiii fără sport.
Pentru asta, pentru a gestiona mai bine banul public, a fost trimis și el în legislativul ploieștean, iar nu pentru a distruge tot ce s-a clădit până în prezent.