Cercetări penale în ”scandal sexual cu minore” de la CSM Ploiești. Reacția primarului Dobre

Cercetări penale în ”scandal sexual cu minore” de la CSM Ploiești. Reacția primarului Dobre

Caz revoltător la Ploiești, acolo unde asistentul medical de la CSM Ploiești este acuzat de gresiune sexuală față de mai multe sportive minore din cadrul clublui.

Totul a început după ce o ploieșteancă, mama unei fetițe în vârstă de 13 ani care joaca handbal la CSM Ploiești, și fiica sa au povestit că sunt revoltate că asistentul medical al echipei privește minorele în timp ce acestea fac duș și se dezbracă în vestiar și le atinge în moduri cel puțin revoltătoare. Mai mult, fetița a povestit că a avut mai multe probleme cu acest asistent medical și a relatat și ce i-au povestit alte colege .

Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova,  în urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la faptul că un angajat al CSM Ploieşti ar fi agresat sexual minorele sportive în vestiarul acestora, poliţiştii s-au autosesizat, iar Poliţia Municipiului Ploieşti a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală.

“Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitor la faptul că un angajat al unui club sportiv din Ploiești ar fi agresat sexual minorele sportive în vestiarul acestora, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, este abilitat să comunice următoarele:În data de 29 septembrie a.c., în urma materialelor apărute în presa online la aceeași dată, ne-am autosesizat, iar la nivelul Poliției Municipiului Ploiești a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală.În cauză, se efectuează verificări, iar în funcție de rezultatul acestora se vor dispune măsuri în consecință.”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de IPJ Prahova.

De asemenea, rimarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a reacționat în scandalul ”sexual” de la CSM Ploiești.

Edilul a precizat că a solicitat conducerii CSM Ploiești să îl scoată pe asistentul medical din orice activitate care ar putea să aibă legătură cu copiii.

” Este o chestiune pe care am gândit-o în calitate de părinte. Este de netolerat, de neacceptat, este pur și simplu să nu poți gândi așa ceva măcar. Imediat cum am aflat de acest scandal, l-am contactat pe directorul de la CSM și am solicitat ferm să-l scoată pe respectivul din orice activitate care ar putea să aibă legătură cu copii în general până când verificările se vor face și vor scoate în evidență, ce e de scos în evidență. Este de o gravitate imensă tot ceea ceea ce s-a întâmplat. Fata care a făcut sesizarea respectivă mi se pare de un curaj incredibil și aș putea spune că în contextul actual este chiar de admirat acest lucru”, a susținut primarul Adrian Dobre.

Edilul a mai  punctat punctat și faptul că se vor lua măsuri drastice și la nivelul conducerii.