Camioane cu deşeuri toxice oprite la rampa de la Boldeşti-Scăieni! Proveneau de la incineratorul EcoBurn din Brazi

Camioane cu deşeuri toxice oprite la rampa de la Boldeşti-Scăieni! Proveneau de la incineratorul EcoBurn din Brazi

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a fost, vineri, la rampa ecologică de la Boldești-Scăeni.
Reprezentantul Guvernului a venit de urgență, după ce două camioane cu deșeuri periculoase au fost oprite la rampă.

Încărcătura provenea de la Eco Burn, fiind returnată.
“Au fost oprite două camioane cu deșeuri periculoase. Au fost returnate. Mai multe nu pot să spun acum”, a declarat șefa Gărzii de Mediu Prahova, Gabriela Munteanu.
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat că a depus plângere penală în cazul Eco Burn, incineratorul de deșeuri medicale de la Brazi, după ce oamenii care locuiesc în zonă au acuzat în repetate rânduri că nu pot respira din cauza mirosurilor care vin dinspre incinerator.

Ministrul Alexe a mai anunțat că Garda de Mediu a propus suspendarea activității acestui incinerator dacă firma care îl operează nu aplică ”o serie de măsuri urgente cu termen de implementare până pe 15 februarie 2020”, relatează g4media.ro.
Oficialul a scris pe Facebook care sunt principalele probleme la incineratorul care gestionează deșeurile medicale din mai multe spitale din zonă:
– În ultimii ani operatorul economic a fost în mai multe rânduri vizat atât de controale de rutină cât și în urma sesizărilor, fiind dispuse sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor actului de reglementare, nerealizarea măsurilor impuse și a conformării instalației, precum și a nerespectării regimului deșeurilor.
– Deși avea obligația ca deșeurile medicale, până la incinerare, să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber alături de celelalte deșeuri.
– Deși avea obligația de a depozita pe o platformă betonată de 480 mp, deșeurile erau depozitate neconform, pe o suprafață neamenajată, de 10 ori mai mare, aproximativ 5000 mp, inclusiv pe sol.
Potrivit g4media.ro, compania Eco Burn din Ploieşti a încheiat în 2018 un contract acord-cadru de 4.464.000 de lei, adică aproape 1 milion de euro fără TVA, cu Spitalul Judeţean Ploieşti pentru servicii de „colectare, transport şi eliminare finală a deşeurilor medicale”. Firma are contracte cu mai multe spitale din Prahova și București.


Eco Burn este firma care incinerează deșeuri periculoase, printre care și deșeuri medicale, în Parcul Industrial Brazi.

Firma a fost controlată joi de ministrul Mediului.