Bogdan Toader, reacție la atacurile lui Iulian Dumitrescu: Specialiștii spun de ce dotări și echipamente este nevoie în fiecare secție în parte. Nu pot să spun în locul lor de ce este mai bine să se întâmple

Bogdan Toader, reacție la atacurile lui Iulian Dumitrescu: Specialiștii spun  de ce dotări și echipamente este nevoie în fiecare secție în parte. Nu pot să spun în locul lor de ce este mai bine să se întâmple

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a răspuns criticilor dure aduse de actualul președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, în ceea ce privește situația de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

” Îl asigur că  au fost alocate fonduri de către Consiliul Județean Prahova pentru Spitalul Județean de Urgență, iar cei care lucrează acolo știu acest lucru. S-au alocat la începutul anului șapte milioane pentru funcționare, apoi, printr-o rectificare au fost alocați două milioane lei, plus aproximativ cinci milioane la secțiune de dezvoltare. Sunt sume importante din bugetul Consiliului Județean”, a precizat Bogdan Toader, fostul președinte al CJ.

 Legat de cele patru ventilatoare ATI găsite în magazia Spitalului Județean Ploiești, Toader a susținut că nu a știut de existența acestor aparate și de ce ”zăceau în magazie”.

” Nu știu despre aceste ventilatoare. Nu știu de ce ele zăceau, așa cum a spus domnul Dumitrescu. Nu știu din ce sursă au fost achiziționate. Fosta conducere a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a achiziționat aceste ventilatoare cu un scop. Nu știu de ce nu au fost operaționalizate. Consiliul Județean Prahova alocă sume solicitate de Spitalul Județean de Urgență. Specialiștii spun  de ce dotări și echipamente este nevoie în fiecare secție în parte. Nu pot să spun în locul lor de ce este mai bine să se întâmple. Din punctul meu de vedere, dacă aceste aparate au fost găsite acolo, și nu au fost găsite funcționale este o problemă, dar sunt sigur că vechea conducere are o explicație destul de bună pentru acest lucru”, a punctat Toader.

Reacția liderului PSD Prahova vine după ce Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, a anunțat că au fost alocate  patru milioane la SJU pentru a putea fi rezolvate mai multe probleme stringente. Printre aceste se numără instalarea de prize de oxigen, achiziționarea a încă șase ventilatoare, dar și pentru închirierea a trei containere de triaj, dotate corespunzător, care să fie amplasate în curtea spitalului, astfel încât niciun pacient să nu mai aștepte pe stradă, în ploaie și frig, să fie consultat la UPU.