PNL Prahova

Au fost confirmate alte 91 cazuri noi de coronavirus în Prahova în ultimele 24 ore!!

Au fost confirmate alte 91 cazuri noi de coronavirus în Prahova în ultimele 24 ore!!

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în județul Prahova a ajuns  la 2043,  în condițiile în care, ieri, Prahova avea  2134, cazuri înregistrate de la începutul panemiei.  Astfel, au fost raportate alte 54 de cazuri noi de COVID-19. Totodată, patru persoane infectate cu Covid-19 au decedat, în Prahova, în ultimele 24 de ore. Bilanțul victimelor a ajuns la 91, în județ. 

Comunicatul Prefecturii Prahova: 

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2 un număr de 2134 de persoane. Dintre acestea, 240 au fost declarate vindecate și externate, iar 88 au decedat.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, ultimul deces asociat COVID-19 a fost înregistrat în rândul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 59 de ani, care prezenta comorbidități.

Potrivit ultimelor raportări, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați 26 de pacienți, dintre care 14 sunt ventilați.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 1022 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1254 de persoane, 819 auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 68 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 225 de sancțiuni (122 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 76 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților LG 55/2020, 25 pentru fapte de natură economică în context COVID-19, două pentru nerespectarea  măsurile de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii 55/2020).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 73400 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea „Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.