PNL Prahova

Au fost confirmate alte 16 cazuri noi de coronavirus în Prahova în ultimele 24 ore!!

Au fost confirmate alte 16 cazuri noi de coronavirus în Prahova în ultimele 24 ore!!

 

La nivelul județului Prahova, în data de 19 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1606 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 106 de persoane și au intrat alte 297. În carantină instituționalizată se află 23 de cetățeni.

 

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus 204 de persoane, dintre acestea 7 au decedat și 103 au fost declarate vindecate și externate

 De la ultima informare transmisă de Prefectura Prahova au fost înregistrate alte 16 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 Potrivit surselor Ziarului Incomod, ultimele cazuri sunt în rândul angajaților de la EXPLOATARE SISTEM ZONAL, acolo unde mai mulți angajați au fost confirmați ca fiind infectați cu coronavirus, la Curtea de Apel Ploiești, la Baroul Prahova și la un complex hotelier din Prahova

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, trei sunt internați la ATI. Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

 

Astfel, pe parcursul zilei de 18 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 5 societăți comerciale. Au fost legitimate 301 de persoane și oprite în trafic 236 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1643 de persoane dintre cele care se aflau  în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 109 sancțiuni, în valoare de 60670 lei.

 

Documentele  oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.