PNL Prahova

Alte 80 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în județul Prahova

Alte 80 de cazuri noi de COVID-19 au fost raportate în județul Prahova

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în județul Prahova a ajuns  la 1511 ,  în condițiile în care, ieri, Prahova avea 1431, cazuri înregistrate de la începutul panemiei.  Astfel, au fost raportate alte 80 de cazuri noi de COVID-19.

Iată comunicatul de presă emis de Prefectura Prahova:

Până la această dată, de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1511 persoane. Dintre acestea 209 au fost declarate vindecate și externate, iar 68 au decedat.
Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din județ, unde sunt tratați bolnavi COVID-19, în secțiile de Terapie Intensivă, sunt internați -18 pacienți, dintre care 13 sunt ventilați.
Potrivit DSP Prahova, ultimele cinci decese raportate sunt patru persoane de sex masculin și una de sex feminin, cu vârste între 66 și 78 de ani. Toate prezentau comorbidități.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Au fost efectuate verificări la 378 de persoane dintre cele care aveau recomandare de izolare la domiciliu. Au fost controlate și 68 de societăți comerciale.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 88 de sancțiuni (41 dintre ele în baza Legii 61/1991, nouă pentru fapte de natură economică în context COVID, 38 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii nr. 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 76400 lei.
Totodată, în urma celor constatate, a fost deschis un dosar de cercetare penală în care este anchetată o persoană pentru infracțiuni săvârșite în contextul COVID.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea ”Hotărâri și legislație”. Amintim că o altă pagină web, ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus, este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE - 0800.800.358.