Acțiuni de amploare ale Poliției în Prahova cu ocazia Paștelui Catolic. Circulația persoanelor este permisă în intervalul orar 20.00-02.00

Acțiuni de amploare ale Poliției în Prahova cu ocazia Paștelui Catolic. Circulația persoanelor este permisă  în intervalul orar 20.00-02.00

IPJ Prahova a emis vineri un comunicat de presă în care anunță faptul că în toate localitățile din Prahova, la fel ca la nivel național, este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-02.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În acest context, efectivele planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii. 

Totodată, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Iată comunicatul de presă:

Polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și vor acționa în sistem integrat, împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Matei Basarab” Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, precum și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul respectării măsurilor de sănătate publică, pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate.

Efectivele planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul de prevenire și descurajare, iar cel de-al doilea de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Cei mai mulți dintre colegii aflați la datorie în această perioadă, sunt din structurile de ordine publică și poliție rutieră, alături de aceștia, ca de fiecare dată, aflându-se în dispozitiv și colegi de la alte structuri - transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Reamintim că, în interiorul localităților, este interzisă circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00.

Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-5.00.

De la aceste reguli există excepții justificate, în toate localitățile fiind permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 aprilie - 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00-2.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!