Curtea Berarilor Timişoareana, o bucată din istoria Ploieştiului. Ce nu ştii despre clădirea în care funcţionează unul dintre cele mai renumite restaurante din Ploieşti


31 ianuarie 2019

Prima Curte a Berarilor Timişoreana din Ploieşti a fost inaugurata într-una dintre cele mai vechi clădiri din municipiu - casa Ergas Avram Mamaciu, aflată pe strada Mihail Kogălniceanu, nr.52(vis-a-vis de Prahova Hotel) şi este considerată cel mai potrivit sediu pentru funcţionarea unui local în care se vinde o bere cu tradiţie.

Casa Mamaciu poartă numele primului său proprietar - un bancher şi om de afaceri evreu - fiind construită în perioada 1869-1870. Istoricii au consemnat că aceasta l-a avut ca oaspete, în 1877, pe prinţul Gorceacov, cancelarul Rusiei, aflat într-o vizită de câteva săptămâni la Ploieşti, alături de ţarul Alexandru al II-lea. În 1880, în clădire s-a mutat Prefectura Prahova, iar în 1941, omul de afaceri Ilie Georgescu a deschis aici primul cinematograf din oraş, numit "Colorado".

Clădirea a fost, apoi, sediul Casei Armatei şi sediul Teatrului de Păpuşi "Ciufulici". Curtea Berarilor din Ploieşti are o capacitate de 160 de locuri şi este a patra din România, astfel de localuri existând şi la Timişoara, Iaşi şi Bucureşti.

Curtea Berarilor Timişoareana din Ploieşti vă aşteaptă zilnic nu numia cu bere rece, dar şi cu preparate pentru toate buzunarele, de la tradiţionalii mici, până  pulpe de raţă, scăriţă bavereză sau ciolan bavarez. 

Pentru rezervări sunaţi la 0725 982 771.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(298 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova