Incident tehnic la rafinăria Petrotel Lulkoi Ploieşti! Reacţia APM Prahova


30 ianuarie 2019

Incident tehnic la Rafinăria Petrotel Lukoil! Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a emis un comunicat de presă prin care a anunţat că marţi dimineaţă, din cauza unui incident tehnic, au fost degajări de fum negru la coşul de evacuare a gazelor arse.

Iată comunicatul de presă

Marţi 29 ianuarie 2019, ora 10.40, la SC PETROTEL LUKOIL SA s-a produs un incident tehnic, constând dintr-o  neetanşeitate  la un tub din interiorul unui cuptor de la Instalaţia de cocsare. Operatorul a oprit imediat alimentarea cu materia primă (semigudron) şi cuptorul a fost izolat.

Pentru cca 5-7 minute, au fost degajări de fum negru la coşul de evacuare a gazelor arse, din cauza produsului scurs prin neetanşeitate. În procesul de eliminare a resturilor de materie primă, rămase în cuptor (operaţie care a durat  în jur de  1 ½ ore), au mai existat două scurte intervale de timp în care a apărut fum negru.

APM Prahova s-a deplasat la faţa locului şi a prelevat probe în zona afectată cu analizorul portabil FTIR Gasmet DX 4030,  în următoarele puncte de monitorizare: P1 – Str. Mihai Bravu – (S.C. Blue Bird), P2 – Centura de E (Ghighiu) şi P3 – Cartier Mihai Bravu, situate pe direcţia predominantă a vântului. Valorile măsurate pentru indicatorii amoniac, benzen, formaldehida, metanol, fenol, monoxid de carbon, etan, propan, butan, pentan, hexan au prezentat uşoare creşteri, nedepăşind concentraţiile maxime admisibile/valorile limită, în conformitate cu legislaţia in vigoare.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(132 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova