Calitatea sistemului de învăţământ din Ploieşti, în scădere! Trei colegii vor fi transformate în licee tehnologice


30 octombrie 2018

Decizia ca trei colegii din Ploieşti să capete, din următorul an şcolar, statut de licee profesionale a fost criticată dur de primarul Adrian Dobre.

Potrivit anunţului făcut marţi de edilul şef al oraşului, actualele colegii “Elie Radu”, “Lazăr Edeleanu” şi “Toma Socolescu” se vor transforma din toamna lui 2019 în licee tehnologice, pentru că în ultima vreme n-au reuşit să îndeplinească o serie de criterii legate de performanţa educaţională.

Primarul Dobre consideră că reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean se fac vinovaţi de acest lucru şi acuzându-i că nu au o viziune de ansamblu, pe termen lung, cu privire la reţeaua de învăţământ.

“Solicit Inspectoratului Şcolar Judeţean să ne pună din nou la dispoziţie viziunea lor, strategia pe care o au. Noi, când am început să pregătim proiectele europene pentru licee tehnologice – şi într-o lună de zile le depunem – am constat că erau doar două, Liceul «1 Mai» şi Liceul «Sfântul Apostol Andrei». Vă daţi seama că, dacă noi am fi avut această informaţie şi ştiam că se va produce această declasare, puteam să investim sau să propunem proiecte şi pentru aceste trei licee”, a criticat Adrian Dobre.

Totuşi, primarul Ploieştiului spune că declasarea în sine nu e neapărat un lucru rău, cu toate că ea reflectă, totuşi, incapacitatea de atingere a unor obiective.

“Este în interesul nostru să dezvoltăm liceele tehnologice, pentru că marea majoritate a societăţilor se plâng la ora actuală de lipsă de personal calificat. O variantă este aceea de a pregăti personalul calificat în aceste licee tehnologice. Există, de asemenea, posibilitatea realizării acelei componente de şcoală duală în aceste spaţii, cu implicarea societăţilor comerciale care sunt interesate să participe în vederea pregătirii viitorilor angajaţi. Dar, de asemenea, şi aici trebuie ca Inspectoratul Şcolar să prezinte o strategie, ca să vedem ce trebuie să facem, unde trebuie să investim, în colaborare cu agenţii economici şi aşa mai departe”, a mai declarat primarul Adrian Dobre.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(30 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova