Cum justifică HIDRO PRAHOVA noile preţuri şi tarife pentru populaţie, valabile de la 1 iulie 2018


26 iunie 2018

Operatorul regional al sistemelor de apă şi canalizare din judeţul Prahova, HIDRO PRAHOVA SA, anunţă ajustarea preţurilor şi tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare pentru abonaţii din aria de operare, începând cu 1 iulie 2018.

 

Măsura a fost aprobată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, prin Decizia nr. 82/13.06.2018, în conformitate cu creşterile aferente anului 2018, cât şi cu indicele preţurilor de consum de 106,45%, până la nivelul lunii mai 2018.

 

Ajustarea preţurilor şi tarifelor respectă prevederile Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare, aprobat de toate localităţile membreîn Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Apei – Prahova”, precum şi “Strategia tarifară” stabilităprinContractul de Împrumutîncheiat de HIDRO PRAHOVA SA şi Consiliul Judeţean Prahova, cu Banca Europeană de ReconstrucţieşiDezvoltare. Împrumutul a asiguratco-finanţarea cu 9,2 milioane de euro a programului regional de investiţii, învaloaretotalăde 146,2 milioane euro, susţinutprinfondul de Coeziune al UniuniiEuropene, al căruibeneficiarestejudeţul Prahova.

 

Potrivit acestei strategii tarifare, pentru HIDRO PRAHOVA SA a fost introdusă obligaţia ajustării anuale a preţurilor şi tarifelor pentru populaţie, începând cu data de 1 iulie,în perioada 2016-2018. Majorările aplicate de la 1 iulie 2018sunt de 61 bani/mc pentru apă şi 31 bani/mc la canalizare.

 

Serviciul

Preţ inclusiv TVA

de la 1 iulie 2018 lei/mc

Preţul vechi

lei/mc

Apă potabilă pentru întreaga arie de operare

5.11

4. 50

Canalizare pentru întreaga arie de operare

3.40

3.09

 

Strategia tarifară stabilită conform Contractului încheiat cu BERD a reprezentat una dintre condiţiile derulării programului de finanţare pentru punerea în aplicare a Proiectului de investiţii Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova, beneficiare fiind 12 localităţi din judeţ.

 

Proiectul constă în investiţii privind tratarea şi distribuţia apei potabile, colectarea şi tratarea apelor uzate, în scopul conectării la sistemele de alimentare cu apă şi canalizare a tuturor locuitorilor din zonele vizate, în vederea respectării reglementărilor UE.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(183 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova