A fost demarată proiectarea pentru noul centru de radioterapie oncologică de la Spitalul Municipal Ploieşti


22 aprilie 2018

Conducerea Primăriei Ploieşti a semnat vineri un contract cu o firmă de proiectare, pentru realizarea documentaţiei tehnice necesare în vederea creării unui modern centru de radioterapie oncologică, necesar în contextul în care, în prezent, pacienţii sunt nevoiţi să aştepte cu lunile pentru tratament similar în Bucureşti sau Braşov. Aparatura va fi asigurată de Ministerul Sănătăţii, din fonduri de la Banca Mondială, iar clădirea care s-o găzduiască va fi realizată în baza unui parteneriat dintre municipalitate şi Consiliul Judeţean Prahova.

Centrul de radioterapie oncologică va funcţiona în curtea Spitalului Municipal Ploieşti. Finanţarea va fi asigurată atât de către Banca Mondială, cât şi Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova.

Anunţul a fost făcut de viceprimarul Cristian Ganea, acesta că proiectul se află stadiul realizării studiului de fezabilitate şi a documentaţiei tehnice.

”S-a atribuit deja acest contract. Este un  pas important deoarece trebuia să demarăm această fază a proiectului până la începutul lunii mai. Centrul de radioterapie va trata cancerul în profunzime şi va deservi câteva judeţe din jurul Prahovei”, a precizat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieştiului.

Centrul de radioterapie urmează să fie amplasat în curtea Spitalului Municipal Ploieşti. Numai pentru construcţia propriu-zisă - fără a lua în calcul costul aparaturii medicale, suportat din bani de la Banca Mondială - Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean estimează că vor aloca patru milioane de lei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(97 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova