Programul manifestărilor de 1 Decembrie la Ploieşti


30 noiembrie 2017

Primăria Municipiului Ploieşti şi Garnizoana Ploieşti invită ploieştenii să participe la acţiunile organizate în municipiul nostru cu prilejul Zilei Naţionale a României, 1 Decembrie 2017. Ziua de 1 decembrie 2017 marchează împlinirea a 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, eveniment care a avut loc la 1 decembrie 1918.

    Ca în fiecare an, municipalitatea ploieşteană organizează o serie de acţiuni menite să cinstească memoria neamului şi să aducă bucurie în inimile noastre.

  Astfel, începând cu ora 09.30, se va derula ceremonialul de instalare a gărzii, la monumentul domnitorului “Mihai Viteazul”, amplasat pe Bulevardul Republicii.

  Sosirea persoanelor oficiale (oficialităţi locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă şi retragere) va avea loc începând cu ora 10.00, când se vor saluta şi drapelele de luptă.

 Ulterior, se va intona Imnul Naţional al României şi se va oficia o ceremonie religioasă. În intervalul orar, 10.15-10.30, oficialităţile locale vor susţine alocuţiuni, urmate de depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori, la monumentul domnitorului “Mihai Viteazul”.

Solemna şi tradiţionala  paradă militară se va desfăşura începând cu ora 11.00, când trupele însoţite de tehnica militară vor defila conform planului stabilit de Comenduirea Garnizoanei Militare.

Ploieştenii vor avea plăcerea de a urmări şi un mic concert susţinut de Muzica Militară a Consiliului Judeţean Prahova. La ora 11.30 se va încheia ceremonialul militar. În acest context, facem precizarea că, în intervalul orar 09.45-11.30, circulaţia autoturismelor va fi oprită pe Bulevardul Republicii, în dreptul monumentului domnitorului “Mihai Viteazul”.

 Între orele 11.30 - 13.00 va avea loc un concert susţinut de Ansamblul “Flacăra Prahovei” al Filarmonicii “Paul Constantinescu” precum şi artişti ai Casei de Cultură “I.L. Caragiale”  şi ai Teatrului “Toma Caragiu” Ploieşti. În această perioadă se va oferi ploieştenilor tradiţionala fasole cu cârnaţi.

În seara Zilei Naţionale, începând cu ora 18.00, ploieştenii vor  putea viziona şi un moment inedit, respectiv o frumoasă ceremonie militară  de retragere cu torţe de pe platoul din faţa Palatului Administrativ spre Bulevardul Republicii, până în zona monumentului domnitorului “Mihai Viteazul”.

Ploieştenii sunt invitaţi să participe la toate manifestările organizate de municipalitate cu prilejul „Zilei Naţionale a României”, oferind, ca de fiecare dată, un exemplu de civism, demnitate şi respect faţă de simbolurile naţionale şi conştiinţa de neam.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(378 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova