Prahova, sub COD GALBEN de ploi însemnate cantitativ şi ninsori


26 noiembrie 2017

UPDATE

 

Interval de valabilitate: 27 noiembrie, ora 20 - 28 noiembrie, ora 16;
Fenomene vizate: ninsori abundente, strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului;
Zone afectate: zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş.

      În intervalul menţionat, în zona de munte a judeţelor Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 55...70 km/h spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

Stire iniţială

 

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis un nou avertisment de COD Galben de ploi însemnate cantitativ şi intesificări de vânt puternic în judeţul Prahova. 

Avertizare meteorolgică intră în viguare începând din seara zilei de duminică (26 noiembrie), iar aria precipitaţiilor se va extinde din vest şi va cuprinde treptat cea mai mare parte a ţării. În Banat, Crişana, Maramureş şi zona de munte aferentă, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15...20 l/mp. Va ploua, iar în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei şi în zona de deal din regiunile vestice, trecător se vor semnala precipitaţii mixte.
      La munte, treptat vor predomina ninsorile şi mai ales în zona înaltă se va depune strat de zăpadă.

În interval 27 noiembrie, ora 16 - 28 noiembrie, ora 16, în Prahova va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Local în judeţele Vrancea, Buzău, Brăila Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov vântul se va intensifica, temporar cu viteze de 55...65 km/h.
      Notă:  Cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp vor fi şi în Dobrogea şi vestul Olteniei. Îndeosebi în dimineaţa zilei de marţi, precipitaţii mixte se vor semnala local în Oltenia şi pe arii restrânse în Muntenia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(138 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova