Amănuntele din spatele uşilor închise. Informaţiile despre vizita preşedintelui Iohannis păstrate „STRICT SECRET” de Primăria Ploieşti


16 noiembrie 2017

”Primăria Municipiului Ploieşti organizează dezbaterea “Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire – Un viitor smart pentru Ploieşti”, miercuri, 22 noiembrie 2017, la ora 17.30, în aula Universităţii Petrol - Gaze. Cu acest prilej va avea loc lansarea conceptului de regenerare urbană pentru Ploieşti.

La eveniment va participa şi preşedintele României, E.S. Klaus Iohannis”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Ploieşti.

În spatele acestui anunţ sec făcut de administraţia publică locală stau mai multe asptecte care se pare că va pune din nou administraţia publică locală pe un butoi cu pulbere gata să explodeze.

Conform surselor deprahova.ro, amănunte despre modul în care va fi organizată dezbaterea “Oraşele României la 100 de ani de la Marea Unire – Un viitor smart pentru Ploieşti”  ştiu doar anumiţi apropiaţi ai primarului Adrian Dobre.

Ba mai mult, pe holurile Primăriei Ploieşti se vorbeşte faptul că municipalitatea a încheiat un contract cu o societatea care să fie responsabilă de oranizarea acestui eveniment. 

 Doar că semnarea contractului nu s-a făcut prin licitaţie, ci printr-o încredinţare directă, iar de atribuirea sa s-au ocupat doar anumite persoane aflate în preajma lui Adrian Dobre. Nici măcar cei doi viceprimari ai Ploieştiului, Cristian Ganea şi George Pană nu ştiau absolut nimic legat de faptul că municipalitatea a cerut sprijinul unei societăţi în organizarea evenimentului care îl va avea în centrul atenţie pe preşedintele Klaus Iohannis.

 Astfel că rămâne o nebuloasă modalitatea prin care a fost selectată firma în cauză. În plus, pe site-ul primăriei nici măcar nu a fost postat anunţ de achiziţie, astfel încât şi alte firme care ar fi putut fi interesate să îşi încerce norocul.

 

Mai mult decât atât, primarul Adrian Dobre, contactat de reporterii Ziarului Incomod, nu a ştiut să ne spună nici valoarea contractului, nici numele firmei care l-a câştigat. Potrivit unor surse din primărie, însă, societatea care a fost contractată de municipiu pentru organizarea evenimentului este NUEVO MARCOM SRL, din Sector 3, Bucureşti.

„Administraţia Prezidenţială, pe proiectul pe care dânşii îl au cu dezvoltarea oraşelor în contextul Centenarului şi aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, are o serie de întâlniri la nivelul municipiilor şi pe data de 22 vom participa de fapt şi de drept la lansarea unui proiect de regenerare urbană a municipiului Ploieşti. Evenimentul începe în jurul orei 17.00 şi are aceste două componente, Centenarul şi lansarea acestui proiect, iar proiectul are două obiective, dezvoltarea, regenerarea urbană şi dezvoltarea mediului economic în municipiul Ploieşti.”, a explicat primarul Adrian Dobre.

Despre contractul pentru organizarea evenimentului, edilul-şef spune că:

„Există un contract în acest sens care se ocupă de tot ce înseamnă parte tehnică, toate aspectele ce ţin de un astfel de eveniment. Prin licitaţie, mă rog, procedura de atribuire aferentă unui astfel de contract, cred că e atribuire directă. Nu ştiu pe deasupra, el a fost bugetat undeva la vreo 150.000 lei, dar nu ştiu la cât s-a contractat. S-a mers pe procedura care se practică în mod normal, nu ştiu exact de ce nu a fost şi pe site-ul primăriei, dar o să mă interesez. Mă surprinde că n-a fost şi pe site-ul primăriei, dar mă rog… Nu ştiu să spun exact cui i-a fost atribuită această sarcină, dar Serviciul de Achiziţii din cadrul primăriei.”, a mai declarat Adrian Dobre pentru ziarul Incomod.

Întrebat care este numele societăţii căreia i-a fost atribuit contractul prin încredinţare directă, primarul Dobre a spus doar: „Nu ştiu, că nu mă uit la aspectele acestea, vă spun sincer”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(303 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova