Eroii din cadrul ISU Prahova care au lichidat incendiul din Gara din Breaza apărut la un vagonul încarcat cu nitrat de amoniu, premiaţi de autorităţile locale


6 noiembrie 2017

Luni dimineaţă, 11 dintre cei 70 de pompierii care au intervenit în ultima seară a lunii octombrie, în gara de la Breaza, acolo unde exista pericol de explozie din cauza unui incendiu apărut la un vagon plin cu nitrat de amoni, au fost premiaţi de către reprezentanţii Prefecturii Prahova.

Eroii acelei seri sunt Lt. Col. Mihai Drăgan, Lt. Col. Vicenţiu Năstase, Cpt. Florin Chivu, Plt. Maj. Cătălin Ştefan, Plt. Maj. Adrian Croitoru, Plt. Adj. Cristinel Tudor, Plt. Maj. Constantin Bădiceanu, Plt. Maj. Dragoş Hodoiu, Plt. Maj. Mihai Constantinescu, Sg. Maj. Claudiu Sevastiţa, Plt. Maj. Mircea Comşa.

Aceştia au primit din parte autorităţilor diplome, iar o companie de stat de transpor petrolier le-a oferit o sacoşă cu cadouri. De asemenea vor fi înaintaţi în grad înainte de termen şi vor fi citaţi prin ordinul de zi pe unitate.

De asemenea, Raed Arafat, Secretar de Stat şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a transmis un mesaj de felicitare.

”În urmă cu 13 ani, în dimineaţa de 24 mai 2004, un camion încărcat cu peste 20 de tone de azotat de amoniu s-a răsturnat pe marginea drumului la Mihăileşti, în judeţul Buzău, în urma catastrofei de la Mihăileşti, 18 oameni au murit, iar 13 au fost grav răniţi, unii fiind mutilaţi pe viaţă.

Din nou la 13 ani distanţă, evenimentele neprevăzute ne arată cât de periculoasă este meseria de pompier – salvator.

Intervenţia din data de 31 octombrie din gara Breaza Nord, din judeţul Prahova a fost una extrem de periculoasă.

Măsurile adoptate imediat la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, manevra de forţe din alte judeţe dispusă de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, buna colaborare cu celula de criză de la nivelul Ministerului Transporturilor a făcut ca intervenţia să fie una reuşită.

 

În calitate de Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pot spune că misiunea noastră a fost îndeplinită şi adresez pe această cale mulţumiri Prefectului judeţului Prahova, comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, întregului personal de intervenţie (pompieri, paramedici, medici, asistenţi), echipelor de poliţie, jandarmi şi cei aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, precum şi cei aparţinând Căilor Ferate Române, pentru modul cum aţi acţionat.

Vă felicit pentru răspunsul prompt şi profesionist arătat în data de 31 octombrie 2017.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(90 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova