Prahova, sub COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ploi


6 octombrie 2017

Începând de sâmbătă, 07 octombrie, ora 09.00 până duminică, 08 octombrie, ora 15.00, judeţul Prahova se va afla sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, sunt aşteptate ploi abundente, urmând să se acumuleze până la 60 de litri/ mp, iar pe arii restrânse chiar şi 90 de litri/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 60 de km/oră.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcţie aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viaţa şi bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiţi-vă în locuinţe sau alte spaţii închise care să vă asigure protecţia şi deconectaţi aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanţă faţă de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale.

Peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice vor veghea, zilnic, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranţa cetăţeanului, bunurilor şi mediului.

sursa: comunicat ISU Prahova


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(206 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova