Veste proastă pentru ploieştenii racordaţi la sistemul de termoficare! Primăria nu acordă ajutorul de încălzire


2 octombrie 2017

Ca urmare a temperaturilor înregistrate în ultimele zile, Veolia Energie Prahova anunţă că în dimineaţa zilei de, luni, 2 octombrie 2017, s-au îndeplinit condiţiile legale de pornire a sezonului de încălzire 2017 - 2018 în Municipiul Ploieşti, conform specificaţiilor din HG 425/1994 (media temperaturilor înregistrate în intervalul 18:00 – 06:00 a fost mai mică de 10°C timp de 3 zile consecutive).

Vestea nu este una tocmai îmbucurătoare pentrul ploieşteni. Potrivit legislaţiei în vigoare, primăria poate subvenţiona preţul gigacaloriei începând cu 1 noiembrie, când începe oficial sezonul rece. 

Drept urmare, cetăţenii racordaţi la sistemul de termoficare vor fi nevoiţi să plătească în această lună suma de 186,97 lei/Gcal ( fără TVA inclus).

 

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Vasile Ionescu, spune că pentru luna noiembrie există deja prevedere bugetară pentru plata ajutorului de încălzire acordat cetăţenilor cu venituri mici.

Conform viceprimarului Cristian Ganea,  pentru ca municipalitatea să poată acorda subvenţia la încălzire de care beneficiază toţi ploieştenii este necesară o hotărâre de Consiliu Local.

Drept urmare, edilul  spune că nu vor fi probleme nici în acest sens, întrucât municipalitatea a început redactarea proiectului şi probabil până mâine va fi gata. Consilierii vor vota acordarea subvenţiei care, cel mai probabil, va fi de 36,97 lei pe gigacalorie, astfel că de luna viitoare ploieştenii vor plăti 156 lei pe gigacalorie (fără TVA).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(299 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateCopyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova