Leo Grozavu: Nu câştigăm automat jocurile numai pentru că ne numim Petrolul Ploieşti


11 septembrie 2018

FC Petrolul Ploieşti se întoarce acasă la aproape o lună distanţă de la ultima întâlnire susţinută  pe arena “Ilie Oană”. Astfel, formaţia ploieşteană  va întâlni, miercuri seară,   Chindia Târgovişte, într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale sezonului de toamnă în Liga 2.

 Partida se va desfăşura pe “Ilie Oană”, de la ora 19.30 şi va reprezenta pentru petrolişti un bun prilej să întărească victoria obţinută la Petroşani şi să-şi confirme, astfel, poziţia de favoriţi ai luptei pentru promovare.

Petrolul se prezintă după o victorie categorică obţinută la Petroşani, pe terenul Energeticianului, iar Leo Grozavu, tehnicianul grupării galben-albastre, a susţinut înaintea partidei de mâine faptul că pentru a obţine cele trei puncte, elevii săi vor fi nevoiţi să fie motivaţi şi să dea totul pe teren.

“Suntem în preajma unui nou joc acasă, pe care, evident, ne dorim să-l câştigăm. Înfrângerea de acum două etape, de la Bucureşti, cu Metaloglobus, nu ne oferă momente de respiro, dar asta nu înseamnă că şi dacă am fi câştigat acel meci eram mai relaxaţi. Se ştie foarte bine, Petrolul îşi propune să câştige fiecare meci, dar pentru asta trebuie să fim motivaţi, concentraţi şi să dăm 100% pentru a obţine cele trei puncte”, a prefaţat antrenorul Leo Grozavu confruntarea de mâine seară.

 

”Am spus-o şi mă repet! Este un campionat în care se vor întâmpla foarte multe lucruri. Echipele care să spunem că şi-au depus candidatura la promovare au pierdut şi vor mai pierde puncte. Sigur, în cazul nostru, noi sperăm cât mai puţine sau deloc, însă va fi un campionat de disputat, un campionat echilibrat, pentru că vedeţi, echipele care sunt în coada clasamentului au şi ele la rândul lor obiective, îşi doresc să rămână în Liga 2 şi atunci sunt partide disputate. Din acest motiv se vor pierde foarte multe puncte. E adevărat, Chindia vine după două insuccese pe teren propriu, dar să nu uităm, au început foarte bine campionatul, iar pe teren advers au luat toate punctele până în momentul de faţă. şi nu au făcut-o în faţa unor echipe care sunt uşor de învins pe teren propriu. Am o relaţie special cu fostul meu coleg Viorel Moldovan, este prietenul meu, dar mâine vom fi adversari. Eu îmi doresc să câştig, sigur că şi el îşi doreşte, dar numai unul dintre noi va putea să se bucure la final. Iar dacă va fi egalitate, atunci, în mod cert, nimeni nu va fi mulţumit”, a mai adăugat tehnicianul “lupilor”.

Leo Grozavu a precizat că speră ca odată cu refacerea gazonului de pe ”stadionul Ilie Oană”, echipa să se poată exprima altfel.

”La ultimul joc pe teren propriu, gazonul a suferit puţin. Sper ca odată cu refacerea lui, echipa să se poată exprima altfel”, a punctat antrenorul Petrolului, acesta ţinând să adauge şi faptul că ”Este adevărat, de atunci au mai venit şi nişte jucători care au completat lotul şi cred eu că îşi vor aduce aportul, dar în continuare marşez pe acelaşi lucru pe care l-am spus şi atunci când am venit! E nevoie de răbdare! Încă e nevoie de răbdare pentru că chiar dacă Marinescu nu mai are nevoie de prezentare, este un jucător pe care toată lumea îl cunoaşte cu experienţă, cu calitate. Însă are şi el nevoie să se acomodeze cu colegii, cu stilul nostru de pregătire, de joc, cu sarcinile pe care noi le trasăm.

Toată lumea trebuie să fie conştientă că aici avem un obiectiv. Nu există înalt sau scund , nu există frumos şi urât, există doar un lot de jucători care trebuie să facă totul pentru ca echipa să-şi îndeplinească obiectivul. Dacă la final ne vom clasa acolo unde ne-am propus la început, toată lumea va fi mulţumită, chiar dacă eşti în prim plan sau în plan secund, eu cred că asta este important. Şi ar trebui să ne axăm mai mult pe lucrurile astea, mai puţin pe cele care sunt neplăcute. Eu încerc să gândesc pozitiv”.

Întrebat  cum poate fi acceptată de suporterii ploieşteni o afirmaţie precum ” dacă la final ne vom clasa acolo unde ne-am propus la început”,  Grozavu a excplicat că  ”Suntem la fotbal, avem şi alţi competitori, luptăm împotriva unor adversari. Vedem cu toţii, fotbalul nu e materie exactă. Unu cu unu nu fac doi. Atunci când joci poţi să câştigi cu oricine sau să pierzi cu oricine. Depinde foarte mult de starea de moment, de modul în care te prezinţi, de modul în care te pregăteşti până la momentul jocului. Contează foarte multe lucruri. Nu dacă suntem Petrolul, automat câştigăm jocurile numai pentru că ne numim Petrolul şi punem tricourile cu Petrolul pe noi.Lumea trebuie să înţeleagă… eu ştiu că există acest ”Petrolul trebuie să promoveze”. Trebuie, dar dacă vom face tot este nevoie şi toată lumea este unită, jucători, antrenori, conducători,suporteri, mass-media, numai atunci o să putem să promovăm. Dacă cineva consideră că se poate altfel, eu zic că se înşeală.Trebuie să înţelegem, paşii săriţi, nu sunt buni”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(194 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 15 ianuarie 2019
Statistii deprahova