Cristi Vlad şi Mădălin Mihailovici, întrebări la care NU au RĂSPUNSURI


19 iunie 2018

Prezenţi în cadrul conferinţei de presă în care Leo Grozavu a fost prezentat în postura de antrenor al Petrolului Ploieşti, Cristi Vlad, preşedintele ACS Petrolul 52, şi Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, au  răspuns la multe dintre întrebările pe care şi le pun suporterii galben-albaştri.

 

Însă problema este că răspunsurile reprezentanţilor ACS Petrolul 52 la întrebări legate de ”numele FC Petrolul Ploieşti”, de înfiinţarea unei societăţi pe acţiuni sau cât este dispus Grupul Veolia să investească în acest an, nu au fost unele care să clarifice situaţia, ba din contră!

Totuşi au existat şi întrebări la care s-a răspuns tranşant.

 Spre exemplu, la întrebarea dacă   proiectul ”Petrolul Ploieşti” are o legătură cu prelungirea contractului de termoficare încheiat între Primăria Ploieşti şi Veolia Energie, Mihailovici a infirmat, din nou.

”Mă obligaţi să mă repet. Cred că ne-am întâlnit într-o conferinţă de presă legată de sport. Eu nu amestec ciorba cu compotul şi am spus de nenumărate ori: nu am venit aici pentru prelungirea sau neprelungirea unui contract. Am venit pentru că am dorit să arătăm, noi grupul Veolia, că ne putem implica în astfel de proiecte şi în România. Sper să fie ultima oară când mi se pune o astfel de întrebare. Vă spun foarte clar că nu are nicio legătură activitatea sportivă cu activitatea de business la Ploieşti, la Iaşi, în Congo sau unde doriţi dumneavoastră”, a susţinut Mihailovici.

Totodată,  reprezentantul Veolia a avut o reacţie şi în ceea ce priveşte zvonurile legate de venirea unui nou investitor la Petrolul Ploieşti.

 

”Nu ştiu despre ce este vorba. Nu m-a contactat nimeni. Nu am stat de vorbă cu nimeni. Am crezut că am fost bine înţeles că dorim să construim ceva. Am să fac o paranteză. Să ştiţi că era foarte simplu ca grupul Veolia să procedeze ca BRD, Banca Transilvania sau cine doriţi dumneavoastră. Luam o echipă naţională, sponsorizam o echipă  naţională şi puneam banner cu Veolia, dar am vrut să arătăm că se poate pleca de jos şi să construim. Într-adevăr este foarte greu. Suntem mari meseriaşi să dăm la temelie. Meşterul Manole este viu. Mioriţa este vie. În concluzie:  mergem mai departe”, a susţinut Mihailovici.

Însă, reprezentantul partenerului Petrolului Ploieşti nu a negat faptul că ar fi deschis unei colaborări, totuşi în anumite condiţii.

”Consider că orice om civilizat este un om al dialogului. Dacă mâine vine Qatar Airwais la Ploieşti şi spune suntem pregătiţi să investim la Petrolul suma x. Iertaţi-mă să vă spun că dacă e spre binele echipei, ca să avem un buget şi mai mare, dar cu anumite condiţii de a respecta codul de etică al grupului Veolia,  codul de etică al lui Mădălin Mihailovici sau al construcţiei care a început în urmă cu doi ani, trebuie să fii nebun să te dai la o parte.

Dar dacă apar unii băieţi simpatici, şi au fost destui care au băgat băţul prin gard şi probabil că vor încerca în continuare, şi vor veni să spună am o firma, am o cifră de afaceri de 50,000 euro sau 100,000 euro, vreau să iau Petrolul, dumneavoastră aţi sta de vorbă cu aşa cineva? Sunt convins că nu. Deci, nu am cum să nu fiu politicos, nu am cum să nu stau de vorbă cu oricine care ar dori să vrea efectiv binele acestui club. Dar vă repet, nu am discutat cu absolute nimeni, nu m-a căutat nimeni”, a declarat Mihailovici.

 

Cu toate acestea,  Mihailovici nu are aceeaşi ”poftă de declaraţii” când vine vorba despre suma pe care Veolia este pregătită să o investească la Petrolul Ploieşti,  reprezentantul partenerului-finanţator oferind un răspuns vag, corporatist, menit doar să creeze o imagine bună societăţii pe care o reprezintă.

”Suntem pregătiţi să asigurăm resursele şi know-how, inclusiv experienţa managerială pe care o are grupul Veolia pentru a continua construcţia acestui proiect. Veolia va asigura un cadru suficient pentru a aţinti către promovare”, au fost singurele cuvinte legate de banii pe care partenerul-finanţator îi pregăteşte să-i investească în clubul ploieştean.

Nici despre viitoarea societate pe acţiuni, Mihailovici nu se grăbeşte să ofere prea multe amănunte, cu toate că au trecut doi ani de la primele discuţii pe această temă.

Ba mai mult, Mădălin Mihailovici a lăsat de înţeles faptul că acţionariatul unei viitoare societăţi nu va avea legătură cu grupul Veolia. Concret, acesta a susţinut că îşi doreşte să ”securizeze totul, în sensul că cei care vor fi acţionari, vor vrea binele echipei, ci nu al buzunarului propriu”.

”Am să vă dau un răspuns managerial. În momentul în care premisele vor fi pregătite ca să se facă aşa ceva. Este foarte clar că acesta este finalul, acesta este viitorul.  Acum nu sunt pregătite aceste premise. Eu îmi doresc să fie securizat totul. Securizat în sensul că cei care vor fi acţionari, vor vrea binele echipei, ci nu al buzunarului propriu. Vor vrea să facă performanţă, vor avea un plan de business, şi nu vor dori să bage un leu şi mâine îmi fac un Ateneu. Va veni şi acel moment”, a puncta Mihailovici.

 

Drept urmare, se pare că  finanţarea unui ONG (n.r. ACS Petrolul 52) rămâne singura  soluţie agreată de  Grupul Veolia.

 

Visul oricărui suporter ploieştean ca această echipă să se numească FC Petrolul Ploieşti, rămâne în continuare unul greu de atins. Ba mai mult, conducerea ACS Petrolul 52 pregăteşte schimbare numelui asociaţiei în AS Petrolul Ploieşti.

”Lucrăm la acest lucru. Ca o ironie a sorţii, în momentul în care SC FC Petrolul Ploieşti SA era într-o situaţie foarte dificilă(n.r. fosta societate deţinută de Daniel Capră ), eu, împreună cu Mişu Oancea şi nea Petre Butufei am făcut o asociaţie pe care am numit-o Academia de Fotbal Petrolul Ploieşti, pentru a ajuta Centrul de Copii şi Juniori în acel moment. Când am depus modificarea denumirii din ACS Petrolul 52 în ”FC Petrolul Ploieşti”, Ministerul Justiţiei ne-a spus că se poate produce o confuzie între FC Petrolul Ploieşti şi AF Petrolul Ploieşti. Am schimbat denumirea academiei de fotbal şi în cel mai scurt timp vom depune actele pentru  schimbarea numelui în Asociaţia Sportivă Petrolul Ploieşti”, a declarat Cristi Vlad, preşedintele ACS Petrolul 52.

Drept urmare, nu va mai fi nici Asociaţie Club Sportiv, nici Fotbal Club, ci va fi Asociaţie Sportivă.

Un simplu joc de cuvinte menit să inducă în eroare suporterul ploieştean, cel care visează ca echipa să poarte cu adevărat numele de FC Petrolul Ploieşti, mai ales că sigla şi mărcile se află în acest moment în posesia ACS Petrolul 52. 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(332 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 21 septembrie 2018
Statistii deprahova