Ce-ai făcut, Romică? Ce ai promis şi ce am văzut? Doar TENSIUNI !


11 martie 2018

” Aş vrea ca suporterii să plece foarte mulţumiţi, atât de joc, cât şi de rezultat. Nu mi-ar plăcea să văd o victorie care nu a avut în spate un joc consistent. Pentru asta am emoţii, însă nicidecum că echipa nu va câştiga”, declara Romică Ciobanu, tehnicianul Petrolului Ploieşti, înaintea partidei cu CS Sporting Roşiori de Vede.  

 

Drept urmare, promisiunile antrenorului lupilor galbeni în ceea ce priveşte ”un joc consistent” al Petrolului şi vremea frumoasă au făcut ca aproximativ 6000 de suporteri ploieşteni să fie prezenţi pe stadionul Ilie Oană.

Plini de entuziasm şi de speranţă, fanii clubului galben-albastru au creat o atmosferă mult peste ceea ce vedem acum în Liga I, chiar din primul minut al partidei. Numai că, răbdarea lor a avut o limită! Observând  jocul anost al Petrolului Ploieşti, contestările  suporterilor au început să apară, ce-i drept, la început răsleţ.

Nici golul înscris de  Jean Prunescu, de altfel unul neclar, nu a mai putut să oprească furtuna de reproşuri care s-a declanşat la finalul partidei. Iar faptul că în minutul 86, Claudiu Tudor a irosit un penalti, după ce mingea şutată de acesta, de la punctul cu var, a lovit bara din dreapta, nu a făcut decât să amplifice valul de contestări pe care jucătorii au acceptat să le ”încaseze singuri”, tehnicianul Romică Ciobanu plecând imediat după fluierul final la vestiare.

Ceea ce s-a întâmplat la această partidă nu este un lucru întâmplător, ţinând cont de faptul că în ultima perioadă a existat o stare de tensiune între o parte dintre suporteri şi reprezentanţii clubului.

Spre exemplu,  Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, partenerul finanţator al formaţiei ploieştene, a precizat în cadrul emisiunii Pasul la Ofsaid, difuzată pe RepublikaNews.ro, că  ”un suporter  – care se şi erijează într-un reprezentant oficial al clubului (!?) – a început să-mi adreseze injurii la final de joc”.

“Am constatat cu surprindere, la un meci amical de la Câmpina, că un suporter  – care se şi erijează într-un reprezentant oficial al clubului (!?) – a început să-mi adreseze injurii la final de joc! Cei care înjură, blamează şi privesc cu scepticism asupra parteneriatului Veolia cu Petrolul trebuie să ştie că există documente şi toate faptele au fost şi sunt la vedere! Nu am înţeles de unde până unde atâta ostilitate şi, mai ales, de ce? Petrolul a fost, este şi va fi întotdeauna echipa ploieştenilor şi a prahovenilor! Aceasta este părerea mea, crezul meu! Mi-aş dori ca spectatorii să fie în număr mult mai mare alături de echipă iar noi, cei care finanţăm Petrolul atât ca grup cât şi ca persoane fizice – separat, ca să nu fie amestecată ciorba cu compotul! – să nu avem parte de altceva decât de sportivitate, normalitate şi respect. Dacă nu este posibil nici măcar atâta este clar, putem vorbi şi noi despre acea expresie uzată: <>! Mai ales că nu cred că există motive să ne comportăm indecent, să nu putem dialoga, să nu putem fi civilizaţi!”, a susţinut Mihailovici în cadrul respective emisiuni.

În urma celor declarate de reprezentantul Veolia, reacţia suporterilor nu a întârziat să apară.

Laurenţiu Mihai, unul dintre cei mai fideli suporteri ai Petrolului ai Ploieşti, care de altfel a contribuit semnificativ în perioada în care echipa era susţinută financiar de fani, a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj dur adresat şefului Veolia, mesaj care a fost însuşit şi de Asociaţia Peluza I ”Ilie Oană”.

”Domnule Mădălin Mihailovici,

Constat cu stupoare că în ultima vreme, la fiecare ieşire a Dvs în spaţiul media, faceţi nişte declaraţii belicoase la adresa unora dintre suporterii FCP. 

Nouă ne place să ne spunem ultraşi deoarece suporterii vin la stadion ca la spectacol, pe când noi facem spectacol şi îi aducem pe ceilalţi în tribune.

Noi suntem cei ce mergem peste tot după această echipă abandonând de multe ori familia şi rupând din bugetul acesteia pentru deplasări şi coregrafii.

În altă ordine de idei “ unii nu se erijează în reprezentanţi ai suporterilor” ci SUNT reprezentanţi ai acestora fie că vă place, fie că nu.

Am o întrebare ( de bun simt ) :

Dle Mihailovici cum vă explicaţi că până la implicarea Dvs în club aveam o medie de 4000 de spectatori acasă, în liga a4-a şi după am scăzut la 2000/2500 în liga a -3-a ?

Cum explicaţi că nu există un proiect sănătos de creştere a echipei ?

Îmi amintesc că într-o declaraţie mai veche a Dvs susţineaţi că nu vă pricepeţi la fenomenul fotbalistic şi ce implică acesta. Constat deasemenea că, deşi susţineţi că sunteţi “ partener investitor”, vă comportaţi precum unii patroni de cluburi de fotbal din România

Ce nu realizaţi Dvs este că respectivii vorbesc pe banii lor pe când Dvs vorbiţi pe banii noştri, deoarece compania pe care o conduceri are contracte grase cu Primăria Ploieşti. Eu ştiu că cel ce plăteşte, dictează muzica, dar în acest caz nu Dvs ne plătiţi, ci NOI. Vă recomand ca pe viitor să lăsaţi declaraţiile de presă în seama preşedintelui clubului sau angajaţi un ofiţer de presă.

Deasemenea vreau să vă informez că noi, cei pe care îi blamaţi, am fost aici înaintea lui Bercea, Luca, Walter, Capră, Mihailovici şi vom fi şi după. Dacă noi nu eram, Dvs nu aveaţi unde fi “ partener investitor”, ai susţinut suporterii Peluzei I ”Ilie Oană”.

Totodată, să nu uităm că reprezentantul societăţii care finanţează proiectul Petrolul 52 s-a arătat în primă fază deranjat de faptul că au existat contestări în ceea ce priveşte numirea în funcţia de antrenor a lui Romică Ciobanu, acesta punctând totodată şi faptul că au existat discuţii cu un antrenor din Liga 1,dar care nu a corespuns ”din punct de vedere managerial” (detalii aici).

În concluzie, dacă în viitorul apropiat nu se vor lua măsuri, atât fanii Petrolului Ploieşti, cât şi Mădălin Mihailovici vor fi nevoiţi să trăiască în permanent sub presiune la fiecare meci al formaţiei galben albastre ca şi în turul campionatului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(711 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 10 decembrie 2018
Statistii deprahova