Petrolul între Primăria Ploieşti şi Veolia, de la agonie la extaz


21 noiembrie 2017

Încurcate sunt căile Domnului când vine vorba despre relaţia dintre Primăria Ploieşti şi Grupul Veolia, mai ales când la mijloc este vorba despre relaţiile contractuale.

Un astfel de contract îl reprezintă cel de concesiune încheiat între administraţia publică locală şi Apa Nova, societate care funcţionează în cadrul grupului Veolia, şi care are ca obiect  terenurile unde se află atât fronturile de captare a apei potabile de la Crângul lui Bot cât şi baza sportivă până unde nu demult Petrolul Ploieşti efectua antrenamentele.

Practic, de la o relaţia de bună colaborare între Primăria Ploieşti şi grupul Veolia, până la una conflictuală,  nu a fost decât un pas. În centrul discuţiilor în ambele situaţii s-a aflat Petrolul Ploieşti!

 Mai bine spus, viziunea asupra modului în care trebuie susţinut fenomenul fotbalistic ploieştean s-a schimbat în aproximativ un an. Aşadar să ne aducem puţin aminte cum au stat lucrurile în 2016, atunci când echipa ploieşteană era patronată de Daniel Capră.

 În luna martie a anului respectiv, Petrolul Ploieşti nu mai reprezenta niciun interes pentru autorităţile locale, astfel că reprezentanţii Primăriei Ploieşti, împreună cu cei de la Apa Nova nu au mai vrut să dea nicio şansă formaţiei galben-albastre de a-şi continua antrenamentele în baza de la Crângul lui Bot.

La acea dată nu s-a mai ţinut cont de faptul că oficialii Petrolului au investit sume importante de bani în reabilitarea terenurilor de antrenament, în nocturnă şi în dotările clădirii în care până nu demult erau cazaţi jucătorii.

Nu s-a mai ţinut cont nici de cererile reprezentanţilor clubului ploieştean de a se prelungi perioada contractuală.

Ba mai mult, Petrolul a cerut prin Iuliano Ene ca echipa să fie lăsată să se antreneze de două ori pe săptămână, însă fără niciun rezultat.

Pe la colţurile Primărie se discuta faptul că CSM Ploieşti  va administra respectiva bază sportivă, cu scopul ca sportivii clubului  aflat în subordinea municipalităţii să se antreneze acolo.

Acest lucru a fost de negat de directorul de la acea vreme al CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu.

” Acum aud de la dumneavoastră. Noi am făcut doar o cerere pentru a fi lăsată echipa de fotbal CSM Ploieşti să poată să se antreneze pe unul dintre terenurile de acolo. Noi nu ne-am propus să administrăm respectiva bază sportivă. Nu avem nicio treabă cu rezilierea contractului cu Petrolul. Doar Primăria Ploieşti sau reprezentanţii Consiliului Local pot întocmi un proiect de hotărâre prin care ni se poate acorda acel spaţiu spre administrare, insă eu nu ştiu să existe în acest moment un astfel de proiect”, spunea Stoichiu.

Drept urmare, din data de 22 martie 2016 şi până în prezent, Petrolul Ploieşti nu a mai avut acces în cadrul Bazei Sportive de la Crângul lui Bot, bază care acum se află într-o stare deplorabilă.

Între timp, lucrurile s-au schimbat, iar Grupul Veolia a devenit partener oficial al clubului ploieştean. Drept urmare, de la o societate care s-a dovedit ostilă în 2016 Petrolului Ploieşti, Veolia reprezintă acum principalul susţinător al echipei fanion a judeţului.

Numai că, relaţia dintre partenerul Petrolului Ploieşti şi Primăria Ploieşti a devenit una conflictuală. Iar ca un paradox, subiectul de discuţie îl reprezintă baza sportivă de la Crângul lui Bot.

Mădălin Mihailovici, CEO Veolia, finanţatorul Petrolului Ploieşti  a răbufnit la începutul lunii noiembrie şi a lansat atacuri dure la adresă conducerii Primăriei Ploieşti .

” Repet, nu suntem naivi şi cei care conduc oraşul s-au convins de asta! Chiar la vârf şi chiar pe proprie piele! Nu dezvolt, încă! Dar, pentru că aţi vrut o frântură de idee, vă pot spune că încă există un interes major pentru această echipă! Interes, ştiţi dumneavoastră de care, după ce Petrolul a fost salvată şi repusă pe orbita performanţei! Ce aţi zice să vedeţi echipa promovată, succesiv, până la porţile primei divizii şi apoi, brusc, să apară marile interese? Şi să vedeţi, apoi, cum mi se va pune pata să mut Petrolul din oraş? Din oraş, nu din judeţ! Să mergem, de exemplu, la Câmpina! Nu ar fi nicio problemă! Adică mă puneţi să plătesc terenuri de antrenament, nu vreţi să semnaţi contracte ferme pentru a ne putea antrena pe Conpet, pe Vega sau aiurea! În plus, nu doriţi să ne lăsaţi să folosim terenul şi cantonamentul de la Crângul lui Bot… tot timpul apare ceva! Ce ar trebui să facem, să ne antrenăm pe stradă sau la primărie în faţă? Sunt lucruri pe care nu le pot înţelege! Nu am înjurat pe nimeni, nu am deranjat pe nimeni, nu am dat nici în stânga nici în dreapta!”, a răbufnit Mihailovici la începutul luni noiembrie într-un interviu acordat colegilor de la RepublikaNews.ro

Acum lucrurile par a intra pe un făgaş normal, după ce luni a avut loc o nouă întâlnire între Cristi Vlad, preşedintele ACS Petrolul 52, Dragoş Ferariu, avocatul clubului şi secretarul Primăriei Ploieşti, Laurenţiu Diţu.

Drept urmare, potrivit ultimelor date, municipalitatea ar fi de acord să încheie un parteneriat cu Veolia pentru baza de la Crâng. Se aşteaptă însă aviz din partea Comisiei Juridice din cadrul Primăriei Ploieşti.

În concluzie, rămâne de văzut care va fi relaţia dintre Primăria Ploieşti şi Grupul Veolia, mai ales că în această perioadă se poartă discuţii atât asupra contractului de apă şi canal, cât şi cel de termie.

Sperăm ca de această dată Petrolul Ploieşti să nu mai aibă de suferit, indiferent de interesele politice sau  relaţiile contractuale dintre municipalitate şi partenerul formaţiei ploieştene.

Citeşte şi :

Cine a evacuat Petrolul din baza sportivă de la Crângu lui Bot


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(1105 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 10 decembrie 2018
Statistii deprahova