Jocuri politice între PSD și ALDE. Ce-i pregătesc primarului Adrian Dobre

Adrian Dobre, noul primar al Ploieștiului, va avea de dus lupte grele în următorii patru ani pentru a-și putea implementa proiectele pe care și le-a asumat. Asta pentru că majoritatea în Consiliul Local Ploiești (CL) este deținută de PSD și ALDE.

Conform surselor deprahova.ro, social-democrații și liberal-democrații europeni pregătesc o strategie politică astfel încât Dobre să fie marginalizat. Primul lucru pe care îl vor face cele două partide va fi acela de a prelua funcțiile de viceprimari. Chiar dacă la început se zvonea faptul că viitorii vieprimari vor fi Cristian Ganea și George Pană, se pare că, în urma negoierilor de la București, PSD va deține ambele posturi.

Având majoritate în Consiliului Local Ploiești, planul conducerii PSD și ALDE este acela ca să preia  controlul tuturor Adunărilor Genereal ale Acționarilor (AGA) și ale Consiliilor de Administrație (CA) ceea ce va face ca funcțiile de conducere de la instituțiile subordonate CL să se împartă între cele două formațiuni politice.

Așadar, rămâne de văzut ce strategie va aborda primarul Adrian Dobre în acest context politic.