Codrin Ştefănescu,mesaj către colegii din PSD Prahova: Rupeţi lanţurile cu care sistemul a învăluit Prahova . Aveţi datoria asta chiar dacă sunt alegeri


23 ianuarie 2019

Prezenţi la sediul Partidului Social Democrat, filiala Prahova din Ploieşti, pentru a discuta cu membrii Biroului Politic Judeţean pe tema  alegerilor europarlamentare, secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu şi deputatul Eugen Nicolicea, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor au susţinut că social-democraţii vor susţine atât ordonanţa privind amnistia şi  graţierea, precum şi cea referitoare la recursul compensatoriu.

Ştefănescu a  precizat că în februarie vor fi aduse modificări la mai multe legi, inclusiv în ceea ce priveşte codul administrativ, dar şi cu privire la codul penal. Totodată, secretarul general al PSD a spus că parlamentarii social-democraţi nu vor da un pas înapoi în ceea ce priveşte modificările care se doresc a fi aduse legilor justiţiei.

 ”Cu privire la ordonanţa aceea de punere în termen este evident că nu are nicio legătură cu vreun alt tip de Ordonanţă.Nu se influenţează între ele. Una este una, alta este alta. Să se înţeleagă foarte bine, Ordonanţa de repunere în termen înseamnă reluarea judecăţii, nu înseamnă graţierea. Adică ai posibilitatea să exerciţi o cale extraordinară de atac. Cu privire la ordonanţele de graţiere, acestea sunt necesare pentru că atunci când se trece de pe un vechi Cod Penal pe unul nou se măresc sau se micşorează pedepsele”, a spus Eugen Nicolicea.                                                        

„Parlamentarii noştri vor merge mai departe cu codul administrativ. Vom merge mai departe cu modificarea legilor. Vom modifica foarte multe legi în februarie. Vom veni cu un pachet, aşa cum am anunţat, de modificări. Vom continua să susţinem apariţia celor două ordonanţe, cea pe coduri şi cea pe amnistie şi graţiere, ca să lămurim de la început. Nu vom da un pas înapoi”, a declarat Codrin Ştefănescu.

Totodată, Ştefănescu nu a evitat să vorbească despre activitatea DNA Ploieşti, pe care o consideră abuzivă. Secretarul general al PSD a spus că lupta împotriva  abuzurilor trebuie să înceapă din Prahova.

Secretarul general al PSD a mai declarat că este convins că foştii procurori DNA Ploieşti Lucian Onea şi Mircea Negulescu vor face închisoare. Secretarul general al PSD i-a numit pe aceştia “călăi”, pentru că “au distrus destine şi au paradit oameni”.

La finalul conferinţei Codrin Ştefănescu a transmis un mesaj colegilor săi din PSD Prahova.

 ”Rupeţi lanţurile cu care sistemul a învăluit Prahova . Aveţi datoria asta chiar dacă sunt alegeri ”, a conchis secretarul general al PSD 

Vezi mai jos declaraţiile făcute de secretarul general al PSD în cadrul Conferinţei de presă.

.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(236 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova