Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: Liviu Dragnea şi criza pestei porcine, un alt exemplu de guvernare în interes personal


7 august 2018

Senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, acuză faptul că Guvernul PSD nu a luat nicio măsură în timp util în cazul epidemiei de pestă porcină pentru a aştepta ca fiul lui Liviu Dragnea să-şi vândă porcii. „Statul nu a făcut nimic până nu şi-a vândut porcii fiul lui Dragnea“, precizează liderul PNL într-un comunicat de presă.

„Deşi primele informaţii cu privire la epidemia de pestă porcină erau cunoscute de autorităţile din România de mult timp, statul nu a făcut nimic până fiul lui Dragnea nu şi-a vândut porcii. Maniera în care Liviu Dragnea a acţionat în acest caz demonstrează dispreţul pe care liderul PSD îl are faţă de mediul de afaceri, acesta transformând statul într-un instrument în serviciul familiei şi al acoliţilor săi. După ce şi-a pus afacerea în siguranţă, preşedintele principalului partid de guvernământ a dat drumul potopului, falimentând o întreagă industrie şi producând pagube inestimabile în zeci de mii de gospodării.

Prin ascunderea faţă de publicul larg a informaţiilor legate de posibilitatea izbucnirii unei epidemii de pestă porcină în România, actualii guvernanţi au încălcat deliberat principiul nondiscriminării agenţilor economici din domeniu. Cei care au avut informaţii din timp, au vândut porcii şi şi-au salvat afacerea. De exemplu, Romcip Salcia, ferma de porci a lui Valentin Dragnea, care avea în iulie 2017 peste 13.585 de porci, a ajuns în prezent la aproximativ 3.000 de porci, după ce, vreme de un an, a abatorizat şi vândut diferenţa. Cei care au aflat de pesta porcină ca noi toţi, din anunţurile făcute de autorităţi acum o lună, şi-au pus afacerile pe butuci. Carniprod Tulcea, de exemplu, avea 38.000 de porci în iulie 2017, şi-a crescut efectivele la 48.030 în iulie 2018, iar toţi porcii au fost incineraţi la ordinul autorităţilor. Afacerea fiind practic secerată de molimă. 

 Acţiunile autorităţilor statului în cazul crizei pestei porcine devoalează metodele de intervenţie ale lui Liviu Dragnea şi ale subordonaţilor săi în mecanismele pieţei. De altfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ca şi alţi membri ai guvernului, au o singură misiune: aceea de a-l proteja pe liderul PSD şi afacerile acestuia, în detrimentul altor agenţi economici care îşi doresc o piaţă liberă şi concurenţială.

Criza pestei porcine este cea mai bună demonstraţie a faptului că Liviu Dragnea şi acoliţii săi guvernează România în interes personal, mai precis folosesc guvernarea pentru protecţie şi  pentru profit“, transmite senatorul Iulian Dumitrescu, liderul Grupului PNL din Senatul României, prim-vicepreşedinte al PNL şi preşedintele PNL Prahova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(46 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook

Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 22 februarie 2019
Statistii deprahova