Iulian Dumitrescu, pre┼čedintele PNL Prahova: Liviu Dragnea ┼či criza pestei porcine, un alt exemplu de guvernare ├«n interes personal


7 august 2018

Senatorul Iulian Dumitrescu, pre┼čedintele PNL Prahova, acuz─â faptul c─â Guvernul PSD nu a luat nicio m─âsur─â în timp util în cazul epidemiei de pest─â porcin─â pentru a a┼čtepta ca fiul lui Liviu Dragnea s─â-┼či vând─â porcii. „Statul nu a f─âcut nimic pân─â nu ┼či-a vândut porcii fiul lui Dragnea“, precizeaz─â liderul PNL într-un comunicat de pres─â.

„De┼či primele informa┼úii cu privire la epidemia de pest─â porcin─â erau cunoscute de autorit─â┼úile din România de mult timp, statul nu a f─âcut nimic pân─â fiul lui Dragnea nu ┼či-a vândut porcii. Maniera în care Liviu Dragnea a ac┼úionat în acest caz demonstreaz─â dispre┼úul pe care liderul PSD îl are fa┼ú─â de mediul de afaceri, acesta transformând statul într-un instrument în serviciul familiei ┼či al acoli┼úilor s─âi. Dup─â ce ┼či-a pus afacerea în siguran┼ú─â, pre┼čedintele principalului partid de guvern─âmânt a dat drumul potopului, falimentând o întreag─â industrie ┼či producând pagube inestimabile în zeci de mii de gospod─ârii.

Prin ascunderea fa┼ú─â de publicul larg a informa┼úiilor legate de posibilitatea izbucnirii unei epidemii de pest─â porcin─â în România, actualii guvernan┼úi au înc─âlcat deliberat principiul nondiscrimin─ârii agen┼úilor economici din domeniu. Cei care au avut informa┼úii din timp, au vândut porcii ┼či ┼či-au salvat afacerea. De exemplu, Romcip Salcia, ferma de porci a lui Valentin Dragnea, care avea în iulie 2017 peste 13.585 de porci, a ajuns în prezent la aproximativ 3.000 de porci, dup─â ce, vreme de un an, a abatorizat ┼či vândut diferen┼úa. Cei care au aflat de pesta porcin─â ca noi to┼úi, din anun┼úurile f─âcute de autorit─â┼úi acum o lun─â, ┼či-au pus afacerile pe butuci. Carniprod Tulcea, de exemplu, avea 38.000 de porci în iulie 2017, ┼či-a crescut efectivele la 48.030 în iulie 2018, iar to┼úi porcii au fost incinera┼úi la ordinul autorit─â┼úilor. Afacerea fiind practic secerat─â de molim─â. 

 Ac┼úiunile autorit─â┼úilor statului în cazul crizei pestei porcine devoaleaz─â metodele de interven┼úie ale lui Liviu Dragnea ┼či ale subordona┼úilor s─âi în mecanismele pie┼úei. De altfel, ministrul Agriculturii, Petre Daea, ca ┼či al┼úi membri ai guvernului, au o singur─â misiune: aceea de a-l proteja pe liderul PSD ┼či afacerile acestuia, în detrimentul altor agen┼úi economici care î┼či doresc o pia┼ú─â liber─â ┼či concuren┼úial─â.

Criza pestei porcine este cea mai bun─â demonstra┼úie a faptului c─â Liviu Dragnea ┼či acoli┼úii s─âi guverneaz─â România în interes personal, mai precis folosesc guvernarea pentru protec┼úie ┼či  pentru profit“, transmite senatorul Iulian Dumitrescu, liderul Grupului PNL din Senatul României, prim-vicepre┼čedinte al PNL ┼či pre┼čedintele PNL Prahova.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(37 vizualiz─âri)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul urm─âtor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateShare on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook


Copyright © - 2018 deprahova
Actualizat: 19 octombrie 2018
Statistii deprahova