Ayad Al Hasoon, secretar general adjunct al TNL,despre creditele fără dobândă pentru tineri : Este o nouă pomană electorală marca PSD


5 iunie 2018

Ayad Al Hasoon, secretar general adjunct al TNL,despre creditele fără dobândă pentru tineri: Liviu Dragnea vrea ca noua generaţie să fie dependentă de pomeni electorale! Tineretul Naţional Liberal a reacţionat după ce Guvernul PSD a anunţat că doreşte să fie oferite credite fără dobândă, garantate de stat, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, respectiv pentru categoria de vârstă 26-55 de ani.


Ayad Al Hasoon, fostul preşedinte al tinerilor liberali prahoveni, actualmente secretar general adjunct al TNL, a precizat că Liviu Dragnea vrea ca noua generaţie să fie dependentă de pomeni electorale, aceasta fiind singura politică educaţională pe care o promovează.


”Zi de zi, Guvernul PSD ne arată noi modalităţi de risipire a banului public: cea mai nouă inovaţie o reprezintă creditele fără dobândă, garantate de stat, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, respective pentru categoria de vârstă 26-55 de ani. Liviu Dragnea vrea ca noua generaţie să fie dependentă de pomeni electorale, aceasta este singura politică educaţională pe care o promovează. Mai mult, guvernul Dăncilă-Dragnea a uitat să se consulte tocmai cu tinerii în chestiunea creditelor fără dobândă: principalii reprezentanţi ai elevilor, studenţilor şi tinerilor din România au reclamat tocmai lipsa consultării şi a dezbaterii în spaţiul public. Dacă tot este atât de interesat de educaţia tinerilor, atunci PSD să respecte legea privind alocarea a 6% din PIB pentru acest domeniu. Şi în 2018, alocarea bugetară pentru Educaţie este de aproximativ 3%, în condiţiile în care media UE a procentului din PIB alocat educaţiei este de 5,4%, iar media în Europa de Est este de 4,7%”, a susţinut Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL.
Totodată, liberalul a susţinut că acest proiect este unul populist şi că argumentele prezentate de  vicepremierul Viorel Ştefan pentru implementarea acestui program precum şomajul ridicat în rândul tinerilor sau dificultăţile mari pentru finalizarea studiilor sunt ilogice.
”Doar un populist iresponsabil poate aprecia această nouă pomană electorală marca PSD. Argumentele prezentate de vicepremierul Viorel Ştefan pentru implementarea acestui program precum şomajul ridicat în rândul tinerilor sau dificultăţile mari pentru finalizarea studiilor sunt ilogice. O utilizare judicioasă şi mai inteligentă a banului public poate fi o soluţie, nu o nouă gaură bugetară prin care statul garantează noi credite – ignorând procentul ridicat de credite neperformante pe care îl înregistrează deja România- pentru persoane despre care nu ştim cum şi când pot returna sumele contractate. România se împrumută la câteva zile pentru a achita pensii şi salarii, de unde poate statul să suporte, în plus, aceste credite guvernamentale?”, a mai adăugat tânărul liberal prahovean.
”Potrivit datelor Eurostat, rata abandonului şcolar a crescut în România, ajungând la 18,5%, astfel că ne aflăm pe locul trei în Uniunea Europeană la acest capitol. Mii de şcoli nu au autorizaţii sanitare şi de incendiu şi circa 30% dintre şcoli au toaletele în curte. Şi acestea sunt doar câteva date care arată starea jalnică în care se află învăţământul românesc. Cum o să ajute creditele fără dobândă în rezolvarea acestor probleme stringente ale sistemului de educaţie din România? Guvernul Dăncilă-Dragnea este obligat să cheme la consultări organizaţiile de elevi, studenţi şi tineret înainte de a adopta programul de credite garantate de stat cu dobândă zero pentru investiţii în dezvoltare personal şi să ofere lămuriri suplimentare publice privind viabilitatea acestui program care are o valoare totală de aproximativ 1 miliard de lei”, a conchis Ayad Al Hasoon, secretarul general adjunct al TNL.


 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(44 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:


Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitaterss
Share on Linkedin
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Facebook
Copyright © - 2019 deprahova
Actualizat: 17 ianuarie 2019
Statistii deprahova